Pulpe de porc înăbușite

În a doua zi a săptămânii traversăm Atlanticul și poposim într-o bucătărie din câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală.
Bucătăria statului Panama este un amestec din gastronomiile amerindiene, hispanice, africane și afro-antileene.
Ca în mai toate statele central și sud americane nu lipsesc porumbul, bananele, cărnurile, peștele și fructele de mare, cu care se pregatesc diverse preparate. Rădăcinile și tuberculii se găsesc din abundență în bucătăria panameză, precum manioc, igname, nampi, otoe și cartofi, dar într-o măsură mai mică.
Peștele și fructele de mare sunt o încântare, deoarece panamezii au acces la ambele oceane.
În gastronomia țării care are canalul navigabil ce leagă Atlanticul de Pacific, găsim mâncăruri delicioase precum orezul cu nucă de cocos și fructe de mare, tuca, chanfainita, carapulcra de năut, care sunt din moștenirea afro-colonială și afro-caraibienă.
Originea mâncărurilor Afro-Caraibiene a apărut în timpul construcției căii ferate, când au sosit locuitorii din insulele Caraibe. Femeile s-au dedicat în special dezvoltării mâncărurilor rafinate făcute cu fructe de mare.

Vă invit să apreciați pulpe de porc înăbușite.
Aceasta rețetă dă naștere unei tocane foarte suculente și încântător de savurat alături de cei dragi. De remarcat faptul că acest fel de mâncare este complet și nu mai trebuie alt fel la masă.

Ne folosim de:
– două kg de carne de pulpă de porc
– 10 roșii
– 5 cepe
– 4 căței de usturoi
– doi ardei
– două lămâi
– un ardei foarte iute
– o linguriță cu vârf de boia dulce
– frunze proaspete de coriandru
– ulei de măsline
– sare și piper după gust.

Înainte de a începe trebuie să pregătim toate ingredientele, de aceea curățăm și tocăm mărunt cățeii de usturoi. Același lucru îl facem cu ceapa, ardeii, frunzele de coriandru. Roșiile le vom tăia în cuburi mici, în prealabil îndepărtând coaja și semințele.
Frecăm pulpele de porc cu lămâie, după care le spălăm.
Într-o oală turnăm apă suficientă, adăugăm sare, așezăm pulpele de porc și o punem pe foc, la fiert. Sunt gata când carnea este albă.
Luăm o cratiță, turnam puțin ulei și prăjim ceapa și usturoiul tocate. După câteva minute adăugăm roșiile, boiaua, ardeiul iute și coriandru. Le prăjim toate câteva minute.
Acum adăugăm pulpele de porc, turnăm și bulion rezultat de la fierberea cărnii. Reglăm gustul cu sare și piper.
Lăsăm la foc mic până lichidul devine gros și de consistenta dorită. Se servește cu orez.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

Cele mai citite

Related Articles