EURO 2020: Ucraina a învins Macedonia de Nord pe Arena Naţională. Belgia şi Olanda, celelalte două câştigătoare ale zilei

Pe Arena Naţională s-a jucat astăzi cel de-al doilea meci de la EURO programat în capitala României. În cadrul grupei C, s-au înfruntat la Bucureşti Ucraina şi Macedonia de Nord. Fotbaliştii ucraineni au dominat prima repriză, iar superioritatea trupei lui Shevchenko s-a concretizat şi pe tabelă: Yarmolenko a făcut 1-0 în minutul 29, iar cinci minute mai târziu Yaremchuk, scăpat singur, a majorat avantajul selecţionatei ucrainene. Răspunsul Macedoniei de Nord a venit în repriza secundă. Pandev a obținut un penalty, iar Alioski a marcat cu emoţii. Portarul  a respins în primă fază, dar mingea a ajuns din nou la Alioski, care a reușit să reducă diferența. Și Ucraina a beneficiat de un penalty, ratat însă de Malinovskyi. Ucraina – Macedonia de Nord, scor final 2-1, şi formaţia macedoneană rămâne codaşa grupei, fără puncte în cont.

Tot în grupa C s-a jucat la Amsterdam meciul dintre Olanda şi Austria – câştigătoarele din prima etapă desfăşurată în această grupă. Portocala Mecanică a deschis scorul în minutul 11, dintr-un penalty dictat corect la un fault comis în careu de Alaba. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Memphis Depay. În minutul 67, Olanda a dat şi golul doi, înscris de Dumfries după o pasă a lui Malen. Olanda – Austria 2-0, victorie cu care batavii îşi asigură prezenţa în faza superioară a competiţiei. Meciul Ucraina – Austria va decide ocupanta locului doi în această serie.

În grupa B a Campionatului European de fotbal s-a disputat la Copenhaga meciul dintre Danemarca şi Belgia, partidă în care diavolii roşii erau consideraţi favoriţi. Creditată cu şansa a doua, Danemarca a reuşit o foarte rapidă deschidere de scor: Poulsen a marcat în minutul 2, după o greşeală a defensivei adverse. Primele 45 de minute au fost dominate de danezi, care nu şi-au majorat însă avantajul, într-o repriză foarte slabă a belgienilor. După pauză, jocul s-a schimbat total, iar Belgia a devenit vioara întâi a întâlnirii. Diavolii roşii au  marcat două goluri superbe, după acţiuni ofensive entuziasmante, finalizate de Thorgan Hazard (min. 55) şi Kevin de Bruyne (min. 70). S-a terminat 2-1 în favoarea Belgiei, care are 6 puncte şi e deja calificată în optimi.

Programul de vineri, 18 iunie:

Grupa E: Suedia – Slovacia (16:00, Sankt Petersburg) 
Grupa D: Croaţia – Cehia (19:00, Glasgow) 
Grupa D: Anglia – Scoția (22:00, Londra)

foto: facebook UEFA EURO 2020

Cele mai citite

Related Articles