Leonardo Spinazzola, victima unei rupturi a tendonului lui Ahile, a fost operat

Fundaşul lateral stânga italian Leonardo Spinazzola, victima unei rupturi a tendonului lui Ahile în meciul câştigat de ‘Squadra Azzurra’ cu 2-1, cu Belgia, vineri seara, în sferturile de finală ale EURO 2020 la fotbal, a fost operat luni, urmând să înceapă lunga recuperare în vederea revenirii pe gazon, estimată la circa şase luni, informează AFP.

‘Intervenţie perfect reuşită. Mulţumesc tuturor pentru susţinere. Numărătoarea inversă a început, ne vom revedea în curând’, a scris pe contul său de Instagram fundaşul de 28 de ani, alături de o fotografie de pe patul de spital.


Într-un comunicat publicat de clubul AS Roma se precizează că jucătorul a fost operat de un specialist în acest gen de accidentări din Finlanda, în prezenţa responsabilului sectorului medical al echipei ‘giallorossa’.

El a fost supus unei ‘suturi a tendonului lui Ahile de la piciorul stâng’, a explicat clubul.

În conferinţa de presă a echipei Italiei dinaintea semifinalei cu Spania, Leonardo Bonucci a clamat dorinţa ‘Squadrei Azzurra’ de a oferi ‘o finală lui Leonado Spinazzola, pentru că să o pierzi este o lovitură dură’.

Italia şi Spania dispută marţi seara prima semifinală de la EURO 2020 (Stadion Wembley – Londra, 22:00).