Cristiano Ronaldo, căpitanul Naţionalei de fotbal a Portugaliei, a egalat recordul mondial de goluri internaţionale, 109, stabilit de iranianul Ali Daei. Starul lusitan a atins această cifră după dubla pe care a reuşit-o în partida cu Franţa (2-2) disputată miercuri seara la EURO, notează Agerpres.

Ronaldo a disputat cu această ocazie a 178-a sa partidă în tricoul selecţionatei lusitane, în care a debutat în anul 2003. Portughezul în vârstă de 36 ani nu reuşise să înscrie până acum niciun gol în poarta Franţei, în cele şase confruntări precedente. El a punctat miercuri de două ori din penalty, în minutele 31 şi 60, într-o reeditare a finalei EURO 2016, ajutând Portugalia să se califice în optimile de finală ale turneului continental.

Starul portughez, care a fost autorul unei duble şi în partida cu Ungaria (3-0), înainte de a puncta în faţa Germaniei (4-2), este golgheterul la zi de la EURO 2020, cu 5 goluri.

Cu un total de 21 goluri înscrise la Campionatul European şi Cupa Mondială (14 la EURO şi 7 la CM), Cristiano Ronaldo a stabilit un alt record, depăşindu-l totodată pe Michel Platini în ierarhia golgheterilor turneului continental, la care francezul a marcat 9 goluri pe parcursul carierei sale.

Cristiano Ronaldo este şi golgheterul all time al Ligii Campionilor, cu 134 de goluri, iar în acest sezon a fost cel mai bun marcator din Serie A, cu 29 de goluri înscrise pentru Juventus Torino.

Sursa foto: Agerpres