Eduard Novak – EURO 2020 a fost un succes, ar fi fost perfect dacă participa şi naţionala României

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că organizarea la Bucureşti a patru partide din cadrul EURO 2020 a fost un succes, el precizând că totul ar fi fost perfect dacă ar fi participat şi echipa naţională de fotbal a României.

„EURO 2020 a fost un succes, colegii din Guvern au venit lângă noi şi am realizat tot ce a fost nevoie pentru ca această competiţie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Ne-am ales cu o competiţie frumoasă. Din punct de vedere financiar, nu ţinem noi contabilitatea la UEFA. Noi am fost partenerii care am ajutat… am fost un fel de ‘big brother’ care am stat în spate şi am ajutat cu orice. Mi-aş fi dorit, desigur, ca echipa naţională a României să joace la acest Campionat European. Ar fi fost perfect. Dar am organizat, a ieşit foarte frumos şi acum să vedem în viitor ce putem să mai facem”, a spus Novak.

România a organizat patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală: Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, scor 3-1), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, scor 2-1), Ucraina – Austria (21 iunie, scor 0-1), toate în Grupa C, precum şi partida din optimile de finală Franţa – Elveţia (28 iunie, scor 3-3 şi 4-5 la loviturile de departajare), notează Agerpres.

sursa foto: Agerpres