Se întoarce fotbalul acasă? Anglia elimină Germania şi visează frumos

Considerat cel mai are duel din optimile de finală, meciul Anglia-Germania nu s-a ridicat decât pe alocuri la înălţimea aşteptărilor, spectacolul sportiv fiind mult sub nivelul partidelor disputate în ziua anterioară. Jocul de pe Wembley a fost unul relativ echilibrat şi deschis oricărui rezultat, cele două naţionale împărţindu-şi perioadele de dominare. În prima repriză, fiecare echipă a irosit câte o şansă mare de gol. În minutul 32, Timo Werner a scăpat singur cu Pickford, dar goalkeeperul englez a avut o intervenţie de zile mari. Chiar înaintea pauzei, Harry Kane a avut şansa golului la poarta lui Neuer, dar Hummels a reuşit să-i “sufle” mingea în ultima clipă. La reluare, în minutul 48, Pickford s-a mai remarcat o dată la bomba lui Kai Haverts. Jocul părea să se îndrepte către prelungiri, dar şansa şi inspiraţia au  fost de partea englezilor în minutul 76, când Sterling a apărut perfect la finalizare, a evitat capcana ofsaidului şi a trimis în plasă din centrarea lui Shaw. Obligaţi să atace, germanii au irosit o ocazie rarissimă în minutul 81, când Muller a scăpat absolut singur cu Pickford, dar a trimis puţin pe lângă poartă. Şi cum ocaziile se răzbună, Harry Kane a închis tabela în minutul 86, fructificând centrarea excelentă a lui Grealish. Anglia – Germania, scor final 2-0, şi naţionala Albionului începe să viseze la un nou trofeu.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – James, Phillips, Rice, Trippier – Foden, Kane, Sterling. Selecţioner: Garreth Southgate.

Germania: Neuer – Ginter, Hummels, Rudiger – Kimmich, Gundogan, Kroos, Gosens – Muller, Havertz – Gnabry. Selecţioner: Joachim Loew.

sursa foto: The Guardian

De același autor

Related Articles