Încă o tragedie îndoliază fotbalul feminin din România. Georgiana Onea a pierdut lupta pentru viaţă

Fotbalul feminin din România este din nou în doliu, după trecerea la cele veşnice a tinerei jucătoare Georgiana Onea. Fotbalista echipei FC Oneşti a decedat la vârsta de 21 de ani, în urma unei maladii rare, a anunţat Federaţia Română de Fotbal.

“Federaţia Română de Fotbal şi Liga 1 Feminin regretă dispariţia jucătoarei Georgiana Onea, care a decedat în data de 17 ianuarie 2021, la doar 21 de ani. Georgiana Onea a jucat la echipa de fotbal feminin FC Oneşti până în anul 2017, când a suferit o accidentare la gleznă. În urma investigaţiilor relizate la acel moment, tânăra jucătoare a primit un diagnostic crunt: Sarcomul Ewing, un tip rar de cancer osos. În iulie 2018, Georgiana a suferit o intervenție chirurgicală în Italia, însă la 17 ianuarie 2021 a pierdut lupta cu boala. Federaţia Română de Fotbal transmite sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Aceasta este a treia tragedie consemnată în fotbalul feminin românesc într-un interval de numai 4 luni. În decembrie anul trecut, jucătoarea Alice Cociuba, de la Piroş Security Arad, a decedat tot la 21 de ani în urma unui accident rutier, iar în octombrie s-a stins antrenorul Florin Bugar, care era selecţionerul echipei naţionale feminine de fotbal Under-19 şi antrenorul echipei arădene Piroş Security. Bugar a căzut victimă coronavirusului la 48 de ani.

foto: FRF

De același autor

Related Articles