CM Qatar: Franţa şi Anglia se vor înfrunta în sferturi

N-au fost surprize nici în cea de-a doua zi a Cupei Mondiale din Qatar. Selecţionata Franţei, campioana mondială în exerciţiu, n-a avut nicio problemă în faţa Poloniei, de care a dispus cu scorul de 3-1 (1-0).


Olivier Giroud a deschis scorul în finalul primei reprize, iar starul francez Kylian Mbappe şi-a trecut în cont dubla, cu reuşitele din minutele 74 şi 90+1. Golul de onoare al polonezilor a fost înscris de Robert Lewandowski, din penalty, în cel de-al 9-lea minut de prelungiri. Polonia a obţinut lovitura de pedeapsă în urma unui henţ în careu, iar Lewa a reuşit să marcheze abia din a doua încercare. Portarul Lloris a apărat prima oară, dar arbitrul a dictat repetarea loviturii, pentru că goalkeeperul francez n-a păstrat un picior pe linia porţii.


În acest meci, portarul Lloris a egalat recordul de selecţii în echipa Franţei, deţinut de Lilian Thuram (142).


Mbappe are mari şanse să obţină titlul de golgheter al ediţiei din 2022, având deja cinci goluri marcate. Vedeta echipei Paris Saint-Germain a devenit totodată primul jucător din istoria Cupei Mondiale care marchează 9 goluri până la împlinirea vârstei de 24 de ani.


În celălalt meci al zilei, Anglia s-a impus şi ea fără emoţii, 3-0, în faţa Senegalului. Jordan Henderson şi Harry Kane au marcat în prima repriză, iar Bukayo Saka a închis tabela în partea a doua a întâlnirii.


Franţa şi Anglia se vor înfrunta în faza sferturilor pe 10 decembrie.
Optimile Cupei Mondiale din Qatar continuă pe 5 decembrie cu alte două partide care se anunţă foarte interesante: Japonia-Croaţia şi Brazilia-Coreea de Sud. Favorite sunt, evident, Croaţia şi Brazilia, dar outsiderele asiatice au demonstrat în grupe că sunt echipe care trebuie luate în serios. Meciul Japonia-Croaţia se dispută de la ora 17.00, iar partida Brazilia-Coreea de Sud va începe la ora 21.00.

De același autor

Related Articles