Nebunie la Mondial! Germania pleacă acasă, Japonia câştigă grupa E în faţa Spaniei

Meciuri nebune, în grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar! Obligată să câştige în faţa Costa Ricăi pentru a mai spera la calificare, Germania a deschis scorul încă din minutul 10, prin Serge Gnabry. Festivalul de goluri germane aşteptat de suporterii Mannschaft-ului n-a venit însă. Costa Rica a prins curaj şi a încurcat-o teribil pe marea favorită. Un gol al lui Tejeda (58) şi un autogol al portarului Neuer (70) au adus Costa Rica în avantaj. Pe final, germanii au revenit şi s-au impus cu 4-2, graţie golurilor reuşite de Haverts (85) şi Fullkrug (89) – dar victoria chinuită a Mannschaft-ului n-a mai contat, pentru că în celălalt meci Japonia a învins Spania cu 2-1. Alvaro Morata a deschis scorul pentru iberici (11), dar niponii au revenit şi au întors soarta meciului prin reuşitele semnate de Doan (48) şi Tanaka (51).


În urma acestui succes surprinzător, Japonia merge mai departe de pe primul loc, cu 6 puncte. Ibericii au totalizat 4 puncte şi au obţinut şi ei calificarea, de pe poziţia secundă. Acelaşi punctaj l-a avut şi Germania, dar golaverajul nemţilor a fost mai slab. Costa Rica a încheiat grupa pe ultimul loc, cu 3 puncte.


În faza optimilor, Japonia va întâlni pe 5 decembrie Croaţia, iar Spania va juca în data de 6 decembrie contra Marocului.

sursa foto: Agerpres

De același autor

Related Articles