Cupa Mondială: Franţa pierde, dar merge mai departe. Australia, a doua echipă calificată din grupa D

Deja calificată în optimi, Franţa a abordat jocul contra Tunisiei cu jucători mai puţin folosiţi în primele două meciuri din grupă. Campioana mondială în exerciţiu a fost surprinsă în repetate rânduri de jocul curajos al tunisienilor, care sperau încă la calificare. Singurul gol validat al partidei a fost reuşit de Khazri în minutul 58. Tunisia mai înscrisese o dată în debutul meciului, dar reușita a fost anulată pentru ofsaid. După golul africanilor, Les Bleus au forţat în atac şi au reuşit să marcheze în minutul 90+8, chiar la ultimul atac, prin Greizmann. Bucuria fanilor francezi a fost însă de scurtă durată: golul a fost anulat de VAR, iar partida s-a încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea Tunisiei. Echipa africană pune astfel capăt unei serii de nouă meciuri consecutive fără înfrângere pentru francezi la Cupa Mondială, notează Agerpres.


Deşi a pierdut surprinzător ultimul joc, Franţa a rămas pe primul loc al grupei D. În schimb, Tunisia se consolează doar cu o victorie de palmares şi pleacă acasă – pentru că în celălalt meci Australia a învins, tot cu 1-0, selecţionata Danemarcei. Unicul gol al partidei a fost marcat de Matthew Leckie în minutul 60 al întâlnirii.


În urma rezultatelor din ultima etapă, Franţa şi Australia au încheiat grupa pe primele două locuri. Ambele echipe au 6 puncte, dar Naţionala din Hexagon stă mai bine la golaveraj. Pe locul trei se află Tunisia, cu 4 puncte, iar Danemarca a rămas codaşa grupei, cu un singur punct în cont.


Franţa şi Australia îşi vor afla adversarele din optimi în această seară, după disputarea ultimelor jocuri din grupa C. De la ora 21.00, Arabia Saudită întâlneşte Mexicul, iar Polonia înfruntă selecţionata Argentinei.

sursa foto: Agerpres

De același autor

Related Articles