CM Qatar: Buturuga marocană a răsturnat carul spaniol!

Ultima zi a optimilor Cupei Mondiale de fotbal a adus prima surpriză din această fază a competiţiei: selecţionata Marocului a eliminat Spania la penaltiuri, după 120 de minute fără gol. Meciul a fost unul echilibrat, cu ocazii la ambele porţi. Deloc intimidaţi de „Furia Roja”, africanii au dat emoţii defensivei spaniole: Hakimi, Aguerd, Mazraoui şi Cheddira au ratat cele mai mari ocazii marocane, iar spaniolii Asensio, Dani Olmo, Alvaro Morata şi Sarabia au fost la fel de neinspiraţi.


La loviturile de departajare, goalkeeperul Bono a fost îngerul păzitor al marocanilor. Spania a ratat trei penaltiuri consecutive, iar „Leii din Atlas”, doar unul. Marocul s-a calificat în optimi cu scorul de 3-0.


Ultimul meci al optimilor, Portugalia-Elveţia, a fost mult mai dezechilibrat decât se anticipase. Lusitanii au învins fără drept de apel o Naţională elveţiană care şi-a arătat limitele. La pauză, Portugalia avea deja 2-0, în urma golurilor reuşite de Ramos (17) şi veteranul Pepe(33). În partea a doua a întâlnirii, portughezii au mai marcat de patru ori, prin acelaşi Ramos (51, 67), Guerrero (55) şi Rafael Leao (90+2).


Cupa Mondială ia pauză în zilele de 7 şi 8 decembrie, sferturile de finală urmând să înceapă în data de 9 decembrie.

Cele mai citite

Related Articles