Cupa Mondială: Coreea de Sud şi Elveţia, ultimele calificate în optimi

Selecţionata Portugaliei a fost învinsă de formaţia Coreei de Sud cu scorul de 2-1, la Cupa Mondială de fotbal din Qatar. Lusitanii – care erau deja siguri de locul în optimi – au rămas totuşi pe prima poziţie a grupei H, în timp ce Coreea de Sud s-a calificat de pe locul doi
Portughezii au deschis scorul rapid, prin Ricardo Horta (5), dar asiaticii au izbutit să întoarcă rezultatul prin golurile reuşite de Younggwon Kim (27) şi Hee Chan Hwang (90+1), asigurând un final dramatic şi în această grupă.


În celalalt joc, Uruguayul a învins cu 2-0 selecţionata Ghanei, dar acest scor n-a fost suficient pentru a a le asigura sud-americanilor calificarea. Uruguay a rămas pe locul trei, având acelaşi punctaj si acelaşi golaveraj ca şi Coreea de Sud – dar mai puţine goluri marcate.


Clasamentul final al grupei H:

În grupa G, în care Brazilia era deja calificată, bătălia pentru celălalt loc în optimi s-a dat între Serbia şi Elveţia. A fost un spectacol total, cu goluri spectaculoase şi o evoluţie sinuoasă a scorului. Shaqiri a adus Elveţia în avantaj (20), dar sârbii au replicat prin golurile marcate de Mitrovic (26) şi Vlahovic (35). Elveţianul Embolo a stabilit în minutul 44 scorul primei reprize: 2-2. Imediat după pauză, Freuler a înscris golul victoriei elveţiene (48). Repriza secundă, la fel de spectaculoasă, n-a produs alte modificări pe tabela de marcaj, iar Elveţia s-a impus cu 3-2.


Clasamentul final al grupei G:

Mondialul continuă fără pauză cu faza optimilor. Startul se dă sâmbătă, 3 decembrie, cu partidele Olanda-Statelele Unite (ora 17.00), şi Argentina-Australia (ora 21.00).

Cele mai citite

Related Articles