Am arătat lumii că fotbalul marocan există, a declarat selecţionerul Walid Regragui după semifinala pierdută cu Franța

Selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Marocului cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în a doua semifinală a turneului, notează Agerpres.

Evoluţia “Leilor din Atlas” la Cupa Mondială din Qatar nu a făcut decât să “arate întregii lumi că fotbalul marocan există”, a declarat selecţionerul Walid Regragui după eşecul suferit în semifinale în faţa Franţei, deţinătoarea trofeului.

“Cel mai importat lucru este că am oferit o imagine bună, am arătat lumii că fotbalul marocan există, că avem suporteri buni. Pentru a ajunge la un nivel foarte, foarte înalt, pentru a câştiga o Cupă Mondială, mai trebuie să muncim, dar nu suntem foarte departe”, a declarat Regragui la finalul partidei disputate pe Al Bayt Stadium din Al Khor.

“Dacă am regrete în legătură cu acest meci este, mai ales, faptul că am încasat acest gol rapid. Asta a dat şi mai multe certitudini echipei Franţei pentru a rămâne în schema sa. Am spus că dacă ne vor lăsa mingea, o vom lua. Dar am făcut prea multe greşeli tehnice în prima repriză. În partea a doua a meciului am fost mai abili, am pierdut mai puţine baloane şi le-am pus probleme. Ne-am creat multe situaţii, dar n-am fost decisivi în ultimii 30 de metri. Am dat totul, asta este cel mai important. Iar acest eşec asta nu înlătură ceea ce am făcut până acum”, a adăugat el.

Selecţionerul Marocului a ţinut, totodată să felicite Franţa, “o echipă mare”, care “cu puţine lucruri este capabilă să câştige”. El a precizat că şi-ar dori “ca Mbappe să câştige” finala de duminică împotriva Argentinei, însă crede că va fi un meci echilibrat, în care oricare dintre combatante poate cuceri titlul mondial.

“Mi-aş dori ca Mbappe să câştige. El este noul Pele, îi calcă pe urme şi mi-aş dori ca el să câştige. Sper să nu aibă prea multă presiune. Va fi o finală echilibrată. Argentina a căpătat încredere, îl are pe Messi care este cel mai bun. Franţa se apără bine, acceptă să nu aibă mingea şi are jucători foarte rapizi. Cred că este 50-50”, a analizat Regragui.

“Franţa poate face o dublă istorică, trebuie doar să vezi ce au făcut ei în ultimii 20 de ani pentru a realiza că sunt cei mai buni din lume. Şi eu sunt mândru de asta, m-am născut în Franţa şi sunt rodul şcolii lor. Sunt foarte criticaţi, dar jucătorii lor sunt cei mai buni din lume, la fel şi echipa naţională”, a conchis selecţionerul Marocului.

Franţa, campioana mondială en titre, a învins Marocul, surpriza competiţiei, prin golurile marcate de Theo Hernandez (5) şi Randal Kolo Muani (79), iar duminică va încerca să-şi păstreze titlul în faţa Argentinei, pe Lusail Stadium din Al Daayen (17:00).

Sursa foto: agerpres.ro

De același autor

Related Articles