FRF dedică un amplu articol echipei fanion a judeţului, CSM Reşiţa

Site-ul Federaţiei Române de Fotbal a publicat miercuri un amplu articol despre echipa fanion a judeţului Caraş-Severin, CSM Reşiţa, pe care îl redăm în cele ce urmează:

Echipa fanion a județului Caraș-Severin și-a recăpătat palmaresul, iar din viitoarea ediție de campionat va putea utiliza vechea denumire a clubului.

În anul când se împlinesc 93 de ani de la înființarea CSM Reșița, actualul club, care nu deținea palmaresul, va prelua vechea denumire, dar și trofeele câștigate de vechea societate, revenind astfel la denumirea care a consacrat echipa din Reșița.

CSM Reșița este un club de tradiție și cu istorie importantă, acesta luând ființă în 1926 prin fuziunea a două societăți sportive din Reșița, Clubul Sportiv al Muncitorilor și Societatea angajaților uzinelor din Reșița, având în palmares câștigarea Ligii Vestului în sezonul 1930-1931, astfel calificându-se în finala națională, acolo unde a trecut de Prahova Ploiești și S.G. Sibiu și devenind în premieră campioana țării.
În următorul sezon, echipa din Reșița a ajuns din nou în finala campionatului, dar a pierdut trofeul în fața celor de la Venus București.

În 1954, Reșița, care se numea Metalul, reușește a doua mare performanță din istoria clubului, cucerirea Cupei României, învingând în finală pe Dinamo București cu socrul de 2-0.

De-a lungul timpului, echipa de fotbal a avut antrenori importanți precum Mircea Chivu, Ioan Sdrobiș, Victor Roșca, Silviu Stănescu, Aurel Șunda sau Gabi Stan.

Jucători emblematici care au evoluat la Reșița sunt Ioan Ilieş, Ion Florea, Cristian Chivu, George Ogăraru, Dorinel Munteanu, Ştefan Iovan, Cosmin Moţi, Basarab Panduru, Aurică Beldeanu, Dudu Georgescu, Dan Potocianu sau Daniel Opriţa.”

Cele mai citite

Related Articles