Dan Alexa a renunțat la Rapid București

Antrenorul Dan Alexa a anunţat miercuri că renunţă la funcţia de antrenor principal al echipei Rapid Bucureşti, după ce Curtea de Apel a acordat un nou termen la cererea de suspendare a hotărârii de falimenţ iar în aceste condiţii gruparea giuleşteană nu va putea evolua în Liga I.

“Era cam ultima speranţă să continuăm. Pentru mine lucrurile au fost clare. Asta a fost ultima zi, i-am anunţat şi pe jucători. Am avut speranţe că putem să jucăm în Liga I. Mâine va anunţa Liga ce se va întâmpla, dar şansele sunt minime, singura variantă e ca Rapid să se înscrie cu juniorii în prima ligă. Noi nu mai putem face contracte, aşa că pentru mine a fost ultima zi la Rapid. Le mulţumesc suporterilor, pot să privesc în ochi orice rapidist. Îmi e imposibil să mai rămân, la fel şi jucătorilor, pentru că nu se mai pot face contracte”, a declarat Alexa pentru postul Dolce Sport.

Tehnicianul Dan Alexa a preluat formaţia giuleşteană la sfârşitul lunii august a anului trecut şi a reuşit promovarea în Liga I. În urmă cu o lună el îşi prelungise contractul cu FC Rapid pentru încă un sezon.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat miercuri, pentru 24 augusţ cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. În aceste condiţii, cel mai probabil formaţia giuleşteană nu va fi înscrisă în Liga I. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a stabilit data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleştene în ediţia 2016 — 2017 a Ligii I, în funcţie de suspendarea executării hotărârii de faliment.

Situaţia clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. În prezenţ suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

De același autor

Related Articles