Ştiri Radio România Internaţional

SiglaRRI

• Confluenţe româneşti, un produs Radio România Internaţional, la Radio Chişinău

Radio Chişinău, postul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) din Republica Moldova, difuzează emisiunea Confluenţe româneşti de luni până vineri, începând cu ora 18:30.

Emisiunea este produsă de Radio România Internaţional (RRI), parte a postului public, şi cuprinde buletine de ştiri special realizate pentru românii de pretutindeni, rubrici de informaţii utile pentru conaţionalii din întreaga lume, rubrici culturale, de istorie şi civilizaţie românească, de vorbire corectă a limbii române, interviuri cu personalităţi, rubrici despre asociaţii româneşti din lume.

RRI, postul pentru străinătate al Radioului public din România, emite 54 de ore de programe pe zi în limba română, 11 limbi străine şi dialectul aromân, în unde scurte şi prin Internet, la www.rri.ro . Unele programe sunt preluate de posturi partenere, on air şi online. RRI este activ prezent pe social media şi este implicat în proiecte radiofonice cu finanţare europeană sau internaţională.

Radio Chişinău poate fi recepţionat de 70% dintre cetăţenii Republicii Moldova şi poate fi ascultat în FM, astfel: pe 89.6 în Chişinău, 93.8 în Ungheni, 106.1 la Tighina, 93.3 în Cahul, 104.6 la Edineţ, 102.6 în Briceni şi 107.1 la Drochia. Postul poate fi ascultat online la www.radiochisinau.md.

• The Channel despre Radio România Internaţional…

The Channel, revistă trimestrială a radiodifuzorilor internaţionali de radio, TV, online şi prin telefonia mobilă, a publicat în numărul 1/2014 un scurt articol despre prezenţa Radio România Internaţional (RRI), postul pentru străinătate al Societăţii Române de Radiodifuziune, pe platforma AudioNow.

Cu ajutorul AudioNow emisiunile RRI în limbile română, engleză, spaniolă, chineză şi dialectul aromân sunt disponibile zilnic, non-stop, pe telefonul mobil în SUA, live sau on demand.

Numărul 1/2014 al The Channel este disponibil la:

http://www.aib.org.uk/Resources/Channel/1_14/magazine.html

• Manager RRI, reconfirmat în conducerea EuranetPlus

Eugen Cojocariu, Secretar general Radio România Internaţional (RRI), postul pentru străinătate al Societăţii Române de Radiodifuziune, a fost reconfirmat pentru un an ca unul dintre cei 4 vicepreşedinţi non-executivi ai EuranetPlus, proiect radiofonic pe teme europene finanţat de Direcţia Generală Comunicare (DG COMM) a Comisiei Europene (2013-2016).

Ceilalţi 3 vicepreşedinţi non-executivi provin de la Radio Polonia, Radioul naţional bulgar şi MTVA, radiodifuzorul public din Ungaria. Preşedintele EuranetPlus provine de la AMS, reţea de posturi locale comerciale din Germania.

EuranetPlus este format din 15 corporaţii sau posturi de radio publice şi private, naţionale, regionale şi internaţionale din mai multe state UE. Audienţa cumulată zilnică a radiodifuzorilor implicaţi este de 20 de milioane de persoane. EuranetPlus produce şi difuzează, on air şi online, conţinuturi editoriale pe teme europene şi realizează lunar dezbateri pe teme cetăţeneşti, la Parlamentul European, sub conceptul Colţul cetăţeanului.

Societatea Română de Radiodifuziune este implicată în proiectul EuranetPlus prin Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Antena Satelor Departamentul Studiourilor Regionale şi Radio România Internaţional.

Cele mai citite

Related Articles