Daniel Călin: Pe centura Reşiţei au început lucrările de pregătire pentru asfaltare

Pe drumul de Centură al municipiului Reşiţa au început pregătirile pentru asfaltarea celor 1.7 km de carosabil între Uzina de apă şi strada Primăverii.

Potrivit şefului Serviciului de întreţinere al patrimoniului local, Daniel Călin, lucrările de consolidare a versanţilor, dar şi de reparare a plăcilor de beton care susţin carosabilului ar putea dura aproximativ două săptămâni, după care urmează asfaltarea propriu-zisă a tronsonului cuprins între Uzina de apă şi Club Castel.

Daniel Călin a mai subliniat, că ultima parte a drumului de centură care include strada Târnovei şi ieşirea în Primăverii va fi finalizat până la o dată ulterioară pentru că necesită ample intervenţii de refacere a carosabilului, bordurilor şi trotuarelor.

Avem prevăzut din resurse proprii ale Primăriei asfaltarea centurii pentru 1.7 kilometri, adică de la Uzina de apă a Aquacaraș până în Primăverii. Au început lucrările de pregătire pentru asfaltare, o să mai dureze undeva la două săptămâni pentru că trebuie luat fiecare metru pătrat la mână. Acolo este o zonă betonată care pe lângă faptul că plăcile de beton au fost dislocate datorită traficului și a timpului de când acestea au fost făcute, avem două zone cu surpări de pe versanți care trebuie să le gestionăm, avem la fel o zonă după Aquacaraș plus 500 de metri unde a fost o surpare masivă anul trecut în urma inundațiilor care și asta trebuie gestionată.

Estimez că, în două săptămâni terminăm pregătirea, dacă ne lasă și vremea, după care o să asfaltăm până la Club Castel rămânând încă o etapă pentru zona de piatră cubică dintre case de la Club Castel
până în Primăverii (n.r. str. Primăverii) unde trebuie prima oară să se dea drumul la circulația traficului greu pe bulevard prin oraş ca să putem interveni și acolo să scoatem piatra cubică să le refacem trotuarele, bordurile și să asfaltăm
„.

Amintim că, lucrările de asfaltare a drumului de centură, pe o porțiune de 1.2 km, de la intersecția cu fabrica de oxigen până la Uzina de apă, au fost finalizate în vara anului 2022.

Sursa foto: Primăria Resita

Cele mai citite

Related Articles