Ziua portilor deschise în zona de dezvoltare Mociur – Triaj – Valea Ţerovei

Primăria Reșița invită toți locuitorii orașului în data de 𝟐𝟔 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, î𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐜𝐮 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟓:𝟎𝟎, la 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐏𝐨𝐫𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐃𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞 î𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐌𝐨𝐜𝐢𝐮𝐫 – 𝐓𝐫𝐢𝐚𝐣 – 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐓̦𝐞𝐫𝐨𝐯𝐞𝐢.

Locație eveniment: 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐚𝐥
Coord. GPS: https://maps.app.goo.gl/cfHKXuT4v7ob6k7DA

Scopul evenimentului este acela de a oferi oportunitatea cetățenilor din toate categoriile de vârstă să (re)descopere trecutul industrial al acestei zone, precum și perspectivele sale actuale și viitoare de dezvoltare.

Turnătoria, aglomeratorul, uzina cocso-chimică poate doar generațiile mai vechi din Reșița își amintesc amploarea și gloria industriei locale. Orașul este în plină transformare. Industriile vechi au lăsat loc celor noi, mai curate, mai avansate din punct de vedere tehnologic și racordate la noile cerințe globale. Amplul spațiu ocupat odinioară de marile uzine lasă loc noilor modele și direcții de dezvoltare urbană: noi căi de acces, noi zone de dezvoltare rezidențială și comercială, noi facilități educaționale.

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢:
15.00 – Deschiderea expoziției despre industria pre și post decembristă din zona de dezvoltare Mociur – Triaj – Valea Țerovei
15:30 – tur ghidat I sit Mociur
16:00 – tur ghidat II sit Mociur

𝐓𝐮𝐫𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐠𝐡𝐢𝐝𝐚𝐭𝐞 pe situl Mociur încep de la locația expoziției. Durata estimativă a unui tur este de circa o oră și cuprinde și o vizită la inițiativa muzeală MIC – Colecția Industrială Mociur.

18:00 – Atelier Reșița. Prezentare și expoziție cu proiecte de urbanism ale studenților de la Facultatea de Arhitectură, Universitatea Politehnica Timișoara 9 – Salonul de Artă și Industrie Reșița (Strada Traian Lalescu nr. 27)

19.30 – Proiecții de scurt metraje despre industria reșițeană – Salonul de Artă și Industrie Reșița (Strada Traian Lalescu nr. 27)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles