Sindicaliştii de la Registrul Comerţului Caraş-Severin şi-au mutat protestul în faţa instituţiei de unde şi-au strigat nemulţumirile salariale

Angajaţii Oficiului Naţional al Registrului Comerţului din Caraş-Severin au continuat astăzi acţiunile de protest, nemulţumiţi de nivelul de salarizare. După greva japoneză de săptămâna trecută, de marţi, 23 şi până joi, 25 aprilie aceştia pichetează sediul instituţiei.

Timp de o oră, cei 9 membri ai grupei sindicale a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului Caraş-Severin şi-au mutat protestul în faţa instiţuţiei şi şi-au strigat nemulţumirile în stradă:

Nu vrem legi speciale, vrem salarii normale!

Ne-a ajuns cuțitul la os, punem pixul jos!

Am ieșit în stradă că nu suntem băgați în seamă, suntem tot timpul marginalizați, avem salarii mici – 3.500 de lei în mână după 30 și de ani de muncă. Nu cred că este normal asta. Responsabilitățile îți cresc de la o zi la alta, pleacă angajații şi ți se pun în spate alte atribuţiuni. Trebuie să rămâi să faci ore suplimentare și angajări nu se fac. Ne-au plecat colegi și de mai bine de șapte ani, din 2017 nu se fac angajări, sunt blocate posturile„, au spus câţiva dintre angajaţii prezenţi la proteste.

Liderul sindicatului Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, grupa sindicală Caraş-Severin, Ana Stan spune că, în urma grevei japoneze de zilele trecute nu au fost luaţi în seamă de organele competente din Ministerul de Justiţie în a le rezolva problemele, fapt pentru care continuă mişcările de stradă:

Având în vedere că în urma grevei japoneze sindicatul Oficiului Național al Registrului Comerțului n-a fost chemat la negocieri la Ministerul Justiției vom continua protestele în fața instituțiilor la nivel de țară. Nu ne dorim legi speciale, noi ne dorim doar salarii normale având în vedere că salariile sunt foarte mici în cadrul instituției. Tot ni s-au adus atribuții, tot mai multe. Solicităm ca toți bugetarii să avem și noi salarii decente„.

Ana Stan a mai precizat pentru Radio Reşiţa că, pentru vineri, 26 aprilie este programat un miting de amploare la sediul Ministerului Justiţiei, iar din luna august, dacă nu vor fi luaţi în seamă, va fi declanşat conflictul colectiv de muncă.

Cele mai citite

Related Articles