Handbal, junioare I: echipa Liceului Traian Vuia din Reşita a încheiat competiţia din grupa Valoare

Echipa de handbal junioare I a Liceului Teoretic Traian Vuia din Reşiţa şi-a încheiat parcursul în grupa Valoare a Campionatului Naţional. În ultimul meci, elevele profesoarei Lucia Moruţ au avut o misiune extrem de dificilă: la Reşiţa a venit echipa Liceului Liviu Rebreanu din Turda – o veritabilă selecţionată naţională, cu jucătoare aduse din întreaga ţară. Reşiţencele au avut momente bune de joc, dar n-au reuşit să încurce socotelile unei formaţii  superioare din punct de vedere tehnic şi fizic. Turda a condus la pauză cu 15-7 şi s-a impus în final cu scorul de 31-23. Deşi a fost practic un meci fără miză, orgoliile jucătoarelor şi câteva decizii controversate ale arbitrilor au generat adeseori momente tensionate. La final, antrenoarea Lucia Moruţ şi-a felicitat totuşi elevele pentru dăruire – şi a criticat în termeni duri arbitrajul.

“Pot să vă spun că această echipă minunată, aceste fete pe care le-am crescut din clasa a doua sau a treia, sunt fetele orașului; noi suntem un club mic, dar cu inimă mare. Aceste fete au adus liceul nostru în primele opt în fiecare an în România – şi au fost și medaliate, atât în campionat, cât şi la ONSS. Eu nu pot să fiu decât mândră de ele. Am știut că meciul este foarte greu, această echipă a Turdei pe care azi ați văzut-o va lua clar aurul sezonul acesta. Fetele lor sunt aduse din toată țara; dacă aș fi avut două jucătoare de top din țară, aur scria astăzi pe Traian Vuia. Nu pot decât să fiu mândră de fetele mele,  de cum s-au luptat. Cele mai multe dintre ele sunt mai mici decât grupa de vârstă a junioarelor I.

În locul celor doi arbitri, mi-ar fi fost jenă – și nu mă feresc să o spun – să fac ceea ce au făcut ei cu fetele mele în teren. Mai ales în duelul cu o asemenea echipă, care oricum câștiga acest meci. Turda este o echipă puternică, le felicit și le doresc succes, dar nu se face așa ceva cu niște copile care sunt mai mici și reprezintă un club ce nu are posibilităţile grupării din Turda. Mulţumesc Primăriei Reșița, Consiliului Local şi  conducerii liceului pentru susţinere. Sunt mulțumită, le felicit din tot sufletul meu pe aceste fete minunate, care astăzi au pierdut un meci – dar să nu uităm că sunt pe podium în grupa Valoare. Nu aș vrea să uit părinții, am fost ajutați de către părinții fetelor necondiționat, ori de câte ori am avut nevoie.”

La finalul meciului, a avut loc şi o scurtă festivitate: în aplauzele publicului, şapte jucătoare ale Reşiţei au primit flori şi diplome de excelenţă la terminarea liceului şi a perioadei de juniorat. Un moment emoţionant, au spus premiantele de la Vuia.

Despre momentul festiv a vorbit, cu emoţii, şi directoarea liceului reşiţean, Bianca Georgevici.

“Categoric, aceste fete au reprezentat cu cinste liceul nostru. E vorba de fetele care și iau la revedere de la etapa de juniorat, fete care ne-au făcut să fim mândri întotdeauna de ele. De-a lungul anilor, echipa din care au făcut parte a fost mereu în primele opt echipe ale României. Se încheie o etapă, începe alta – le doresc mult, mult succes în ceea ce urmează să facă fiecare dintre ele. Sunt convinsă că, cel puțin în suflet, vor rămâne alături de familia Vuia. Întotdeauna au avut în doamna profesoară Lucia Moruț un exemplu extraordinar, un antrenor dedicat. Rezultatele în sport nu se obțin întotdeauna cu blândețe, poate au fost și momente în care s-au supărat, s-au necăjit, dar au dovedit că au învățat o lecție extraordinară în sport, ca și în viață: indiferent de adversar, trebuie să lupți până la capăt.”

Echipa reşiţeană a terminat pe locul trei competiţia din faza grupelor Valoare. La turneul final merg primele două clasate – echipele din Turda şi Sfântu Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles