Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă mediteraneeană: Braciole napoletane

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat. Rețetă mediteraneeană: Braciole napoletane.

Marea majoritate a preparatelor mediteraneene sunt sau au fost inspirate de mâncăruri italiene. Există multe rețete pe care astăzi le considerăm tradiționale și care s-au născut în urma lipsei sau înlocuirii ingredientelor. Pentru mine, gătitul este libertate: libertatea de a încerca noi arome, libertatea de a asambla ingrediente contrastante, chiar libertatea de a greși și de a încerca din nou.

Rețetă mediteraneeană: Braciole napoletane

Articol editat de Radio Resita, 5 octombrie 2024, 09:31

Cu Braciole napoletane sau pe românește Cotlete napoletane vă invit să vă delectați.  
Cotletele napolitane cu sos sunt rulouri delicioase de carne umplute și gătite în tigaie. Un clasic al bucătăriei din Campania. Rulourile sunt servite ca al doilea fel, iar sosul poate fi asezonat cu paste.

O rețeta foarte gustoasă pentru care se folosesc:
– 8 felii groase de carne de vită
– un pumn de nuci de pin
– două linguri de stafide
– 3 linguri de pecorino ras
– doi căței de usturoi
– o ceapă peste medie
– frunze proaspete de pătrunjel
– două căni depiure de roșii
– sare și piper proaspăt râșnit.

Pentru a pregăți cotletele napolitane cu sos, începeți să bateți feliile de carne de vită cu ciocanul de carne, întinzându-le fără a le slăbi. Mărunțiți pătrunjelul și usturoiul.
Se toacă grosier nucile de pin și stafidele. Acestea după ce le-ați înmuiat în apă caldă. Așezați o felie de carne pe o masă de tăiere și presărați puțin usturoi și pătrunjel tocate și amestecul de stafide și nuci de pin.

Terminați cu pecorino ras și rulați felia destul de strâns, formând un rulou. O asigurați la capete cu două scobitori de lemn. Procedați la fel cu restul până obțineți toate cele 8 cotlete, pe care le legați cu sfoară de bucătărie. Ceapa se toacă mărunt și se rumenește în puțin ulei de măsline extravirgin.
Când ceapă este translucidă adăugați cotletele. Gătiți-le la foc mare până se rumenesc uniform. Adăugați piureul de roșii, un strop de apă și asezonați cu sare și piper. Când sosul fierbe, se reduce focul, se acoperă și se continuă gătirea aproximativ 20 de minute. Se verifică de câteva ori, se   întorc rulourile și se adaugă un strop de apă dacă este necesar.

Când carnea este fiartă și piureul s-a îngroșat, stingeți focul. Lăsăți cotletele napolitane cu sos să se odihnească într-e 10 și 15 minute apoi serviți-le, îndepărtând sfoara și scobitorile de lemn.
Bucurați-vă de ceea ce puneți pe masă. Poftă bună!

Daniel Babun

(cucchiaio.it)

Rețetă europeană: Spundră de porc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 21 octombrie 2024, 09:00

Rețetă europeană: Spundră de porc

Mâncărurile ucrainene sunt cunoscute pentru varietatea și calitățile lor gustative. Bucătăria ucraineană include sute de rețete: borș și...

Rețetă europeană: Spundră de porc
Prânzul de duminică: friptură de vită cu legume la cuptor și budincă de orez
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 20 octombrie 2024, 11:30

Prânzul de duminică: friptură de vită cu legume la cuptor și budincă de orez

Friptură de vită cu legume la cuptor este felul central al prânzului de duminică. Se ia un kg de carne de vită și ulei vegetal pentru prăjit....

Prânzul de duminică: friptură de vită cu legume la cuptor și budincă de orez
Rețetă: Paella Marinara
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 18 octombrie 2024, 07:22

Rețetă: Paella Marinara

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Rețetă: Paella Marinara
Rețetă: savarină
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 17 octombrie 2024, 07:18

Rețetă: savarină

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Rețetă: savarină
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 16 octombrie 2024, 07:05

Rețetă din Orientul Mijlociu: Cilbir

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.Influențate de o istorie bogată a...

Rețetă din Orientul Mijlociu: Cilbir
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 15 octombrie 2024, 07:02

Rețetă: pui și cârnați Gumbo

În fiecare zi de marți a săptămânii traversăm Atlanticul și ne oprim în America de Nord, America Centrală sau America de Sud pentru a...

Rețetă: pui și cârnați Gumbo
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 14 octombrie 2024, 07:01

Rețetă europeană: cotlet Pozharskie

În fiecare zi de luni vă dezvălui câte o rețetă din gastronomia țărilor de pe Bătrânul Continent. Bucătăria rusă este una dintre cele...

Rețetă europeană: cotlet Pozharskie
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 6 octombrie 2024, 09:00

Prânzul de duminică: bograch și piept de rață cu prune

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: bograch și piept de rață cu prune