Rețetă mediteraneeană: Braciole napoletane
Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat. Rețetă mediteraneeană: Braciole napoletane.
Marea majoritate a preparatelor mediteraneene sunt sau au fost inspirate de mâncăruri italiene. Există multe rețete pe care astăzi le considerăm tradiționale și care s-au născut în urma lipsei sau înlocuirii ingredientelor. Pentru mine, gătitul este libertate: libertatea de a încerca noi arome, libertatea de a asambla ingrediente contrastante, chiar libertatea de a greși și de a încerca din nou.
Articol editat de Radio Resita, 5 octombrie 2024, 09:31
Cu Braciole napoletane sau pe românește Cotlete napoletane vă invit să vă delectați.
Cotletele napolitane cu sos sunt rulouri delicioase de carne umplute și gătite în tigaie. Un clasic al bucătăriei din Campania. Rulourile sunt servite ca al doilea fel, iar sosul poate fi asezonat cu paste.
O rețeta foarte gustoasă pentru care se folosesc:
– 8 felii groase de carne de vită
– un pumn de nuci de pin
– două linguri de stafide
– 3 linguri de pecorino ras
– doi căței de usturoi
– o ceapă peste medie
– frunze proaspete de pătrunjel
– două căni depiure de roșii
– sare și piper proaspăt râșnit.
Pentru a pregăți cotletele napolitane cu sos, începeți să bateți feliile de carne de vită cu ciocanul de carne, întinzându-le fără a le slăbi. Mărunțiți pătrunjelul și usturoiul.
Se toacă grosier nucile de pin și stafidele. Acestea după ce le-ați înmuiat în apă caldă. Așezați o felie de carne pe o masă de tăiere și presărați puțin usturoi și pătrunjel tocate și amestecul de stafide și nuci de pin.
Terminați cu pecorino ras și rulați felia destul de strâns, formând un rulou. O asigurați la capete cu două scobitori de lemn. Procedați la fel cu restul până obțineți toate cele 8 cotlete, pe care le legați cu sfoară de bucătărie. Ceapa se toacă mărunt și se rumenește în puțin ulei de măsline extravirgin.
Când ceapă este translucidă adăugați cotletele. Gătiți-le la foc mare până se rumenesc uniform. Adăugați piureul de roșii, un strop de apă și asezonați cu sare și piper. Când sosul fierbe, se reduce focul, se acoperă și se continuă gătirea aproximativ 20 de minute. Se verifică de câteva ori, se întorc rulourile și se adaugă un strop de apă dacă este necesar.
Când carnea este fiartă și piureul s-a îngroșat, stingeți focul. Lăsăți cotletele napolitane cu sos să se odihnească într-e 10 și 15 minute apoi serviți-le, îndepărtând sfoara și scobitorile de lemn.
Bucurați-vă de ceea ce puneți pe masă. Poftă bună!
Daniel Babun