Timişorencele de la Generală 7 – o “nucă” prea tare pentru handbalistele de pe Valea Cernei!

710

Fetele de la ACS BĂILE HERCULANE au pierdut primul joc pe teren propriu în cadrul Campionatului Naţional de junioare III – Grupa G, fiind învinse în Sala de sport ALEXANDRU DUICU cu scorul de 23-20 (14-11) de ASS ŞCOALA GENERALĂ NR.7 din TIMIŞOARA, într-un meci contând pentru etapa a IV-a a competiţiei.

Timişorencele şi-au arătat experienţa în teren şi, după ce au fost conduse în deschiderea meciului, au preluat conducerea pe tabela de marcaj, pe care nu au mai cedat-o până la ultimul sunet al sirenei! Fetele de pe Valea Cernei au înscris primul gol al întâlnirii, au avut apoi şansa desprinderii la două goluri, însă nu au profitat şi elevele de pe Bega au intrat în joc, desprinzându-se la patru goluri, în minutul 10 tabela arătând 6-2 pentru ele. Oaspetele au practicat un joc economicos, forţând doar pentru a păstra această diferenţă pe tabela de scor, în timp ce formaţia de pe Cerna, încurajată frenetic de spectatorii care au venit şi de această dată în număr destul de mare, a încercat să restabilească echilibrul, dar elevele antrenorului Toma Drăgoiu au nimerit din nou barele porţii echipei timişorene, ratând astfel ocazia de a reintra în joc! La pauză, oaspetele au intrat la vestiare cu un avantaj de trei goluri : 14-11.

Repriza secundă a avut aproape acelaşi istoric, cu gazdele înscriind primele şi, chiar dacă au făcut o mare risipă de energie, nu au reuşit să se apropie la mai mult de două goluri de adversarele lor, diferenţa păstrându-se la trei-patru goluri! În minutul 36, delegatul echipei din Băile Herculane – Ilie Drăgulescu, a fost eliminat de pe bancă pentru proteste de arbitrii întâlnirii, care i-au acordat atât cartonaşul roşu, cât şi cartonaşul albastru. Aspectul jocului nu s-a schimbat, însă, pe teren, experienţa jucătoarelor din Timişoara spunându-şi cuvântul în faţa “zeiţelor herculiene” care, după prima etapă, au prins mai mult curaj şi încredere în forţele lor, abordând cu dăruire şi această partidă, dar numai aceasta nu este de ajuns pentru victorie! La finalul meciului tabela de marcaj a indicat : ACS BĂILE HERCULANE – ASS ŞCOALA GENERALĂ NR.7 TIMIŞOARA 20-23.

Pe primele patru locuri sunt tot atâtea echipe cu câte 6 puncte : LICEUL TEORETIC TRAIAN VUIA REŞIŢA, HC JIMBOLIA, ŞCOALA GENERALĂ NR.7 TIMIŞOARA şi ACS LEU GIARMATA – despărţite de golaveraj, iar ACS BĂILE HERCULANE rămâne pe locul 7, cu 4 puncte. În etapa viitoare, fetele de pe Valea Cernei se vor deplasa pe malurile Begăi, unde vor întâlni pe LPS BANATUL TIMIŞOARA.

ACS BĂILE HERCULANE : Bianca Neda – Mariana Domilescu, Denisa Drăgulescu, Bianca Toloş, Andra Cherciu, Anastasia Caraiman, Georgiana Geosanu, Iasmina Pătăşanu, Maria Soroceanu, Iulia Bătăiosu, Alexia Rain, Ana-Maria Molnar, Geanina Papavă. Antrenor : Toma Drăgoiu.

ŞCOALA GENERALĂ NR.7 TIMIŞOARA : Giuliana Bădrăgan, Adina Barboiu, Diana Gădău – Diana Raţă, Cristina Rada, Silvia Bogdan, Teodora Miclea, Bianca Marinescu, Maria Samson, Maria Fugaci, Brigitte Stoica, Alexia Ilia, Ana-Maria Voineasa, Ana Ierima, Andreea Bochiş, Alexandra Cimpoeru. Antrenor : Zaharia Feneşan.

prof. Toma Drăgoiu : Eu vreau să felicit fetele, au jucat foarte bine, s-au dăruit şi noi continuăm să ne pregătim şi să jucăm în continuare handbal! Nu le-a lipsit nimic ca să câştige, eu consider că au jucat foarte bine pe teren! Le doresc succes fetelor mele şi celorlalte echipe! Următorul meci la LPS BANATUL, va fi un meci la fel de greu ca şi acesta, de astăzi, noi ne vom pregăti şi sper să fie bine!

Maria Soroceanu : A venit şi prima înfrângere acasă, dar încercăm să câştigăm data viitoare! A fost greu în teren, puteam să câştigăm, am dat tot ce am putut, dar mai exersăm! Nu am fost atente, atât! Adversarele de astăzi au fost bune, dar puteam să le batem!

prof. Zaharia Feneşan : Sunt foarte fericit că plecăm de aici cu o victorie, pentru că ştiam că ne aşteaptă un meci foarte greu, cu o echipă bună, bine pregătită, dar cred că experienţa a câtorva fete ale mele şi-a spus cuvântul! Mi-a plăcut atmosfera din tribune, fetele merită toată lauda celor de la Herculane pentru modul în care au luptat, au mulţumit, cred, că şi spectatorii care le-au susţinut frenetic, dar aşa e în sport! Noi vrem să fim acolo, sus, să mergem la turneul semifinal, dar fiecare are drept obiectiv locurile I-III… şi nu merg decât trei echipe!

Paul-Sever SMADU