Echipaje de la ISU Caraş-Severin şi scafandrii de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi şi Arad au reluat în această dimineaţă căutările celor patru persoane dispărute ieri în Dunăre, în dreptul localității Corononi. Doar şoferul maşinii care a căzut în fluviu a reuşit să iasă din apă. Pasagerii, o familie cu doi copii, sunt căutaţi acum, dar scafandrii spun că au o misiune grea. În zona accidentului fluviul are 9 metri adâncime, curenţii sunt foarte puternici, iar apa are doar 5 grade. Ei au încercat să găsească şi ieri victimele accidentului, dar au abandonat operaţiunea odată cu venirea serii.

Familia pe care o caută pompierii se numeşte Jurj, iar capul familei, Bănuţ, era un muzicant cunoscut în zonă. Localnicii au declarat, pentru publicația Adevărul, că aceștia sunt nişte oameni cumsecade.

“Sunt o familie mai săracă, dar sunt nişte oameni extraordinari. Bănuţ, săracul, a fost plecat prin străinătate şi cânta şi el pe unde apuca să facă bani ca să-şi crească copiii. El a crescut copil sărac, dar era cinstit şi un om extraordinar. Mai au acasă un băiat şi o fată, minori, dar şi o fată mai mare care e căsătorită. În maşină cu ei era băiatul cel mare”, a declarat pentru publicația mai sus citată o vecină din Sicheviţa. Vezina a mai dezvăluit  spune că localnicii vor să strângă bani şi îi vor ajuta pe copii cu cheltuielile ce urmează.

“E o tragedie mare. Deocamdată nu ştie nimeni cum s-a întâmplat. Sunt pe malul apei şi aşteptăm să vedem ce să întâmplă, că nu i-au găsit până acum. Mai are trei copii, cinci au fost de toţi”, a  declarat şi Nicolae Kramer, primarul comunei.

Vă reamintim că în maşina căzută ieri în Dunăre se aflau cinci persoane. “Şoferul de 44 de ani din Berzasca, a reuşit să se salveze şi a fost transportat la spitalul din Moldova Nouă. Celelalte patru persoane, din spusele şoferului, se pare că ar fi vorba despre o familie din Sicheviţa: soţ, soţie şi doi copii. Soţul 48 de ani, soţia de 40, un copil, care avea 22 de ani  şi al doilea copil, un minor de trei ani. Aceştia ar fi rămas blocaţi în maşină, iar până acum nu au fost găsiţi”, a declarat Cecilia Dăneţ, purtătoarea de cuvânt a IPJ Caraş-Severin. Vezi aici informații despre modul în care decurg căutările scafandrilor.

Mai jos un video în care apar acordeonistul Bănuţ Jurj şi fiul său mai mare