Clubul Mundo Reşiţa va avea şi secţie de handbal!

Cunoscut până acum doar pentru activitatea din domeniul fotbalului juvenil, clubul Mundo din Reșița va avea în curând și o secție de handbal! Gruparea reșițeană a găsit o sală pentru pregătire și o antrenoare inimoasă aflată la început de drum – iar activitatea sportivă propriu-zisă va începe chiar săptămâna aceasta. Cu detalii, team managerul clubului Mundo, Nicu Belcea.

“Încă de la înfiinţare, clubul Mundo şi-a propus să fie clubul tuturor celor care doresc să facă mișcare. S-a început, bineînțeles, cu fotbalul – datorită faptului că inițiatorul acestui proiect este Lucian Dobre, un fost  fotbalist de succes.

Iată că, după 11 ani de la înființare, am ajuns să înfiinţăm şi o secţie de handbal. Pentru că în tinerețe am jucat o perioadă handbal, am dorit și doresc să mă implic puțin și în acest sport.  Handbalul pentru mine e o pasiune, și fiica mea este hanbalistă junioară – și mi-am dorit ca Reşiţa să ofere și o altă oportunitate în acest sport. Am rămas dezamăgit în urmă cu aproximativ o lună de zile, când campionatul junioarelor IV feminin s-a desfășurat, din păcate, cu doar trei echipe. Nu se poate ca un județ ca și Caraș-Severinul – chiar dacă, din păcate, este într-o continuă depopulare – să aibă doar trei echipe la acest nivel de vârstă. În Timiş, de exemplu, la aceeași categorie de vârstă sunt 16 echipe. La noi, pe lângă CSM Reșița, care este clubul fanion, consider că este loc și pentru încă un club, pentru noua noastră secție. Considerăm că competiția va fi productivă și până la urmă va avea de câștigat și clubul CSMR, şi chiar şi colegii noştri de la Bocşa şi Băile Herculane.

Am avut norocul să o aducem lângă noi, ca antrenoare, pe Alexandra Stubei- Gîrboni o tânără şi talentată handbalistă care iubește foarte mult copiii, este foarte pasionată și își dorește să se perfecţioneze în permanență.  Din discutiile  purtate cu ea am înţeles că vrea să îmbrățișeze în viitor cariera de antrenor. Referitor la grupele de vârstă cărora ne adresăm, precizez că ne-am propus să plecăm de la zero. Vrem să începem cu 2014, 2015, 2016 – până la 2020. Practic, începem de jos de tot, de la minihandbal şi babyhandbal, unde se poate juca şi mixt. Tocmai de aceea așteptăm alături de noi și fetiţe şi băieți născuți  între acești ani.”

Pentru Alexandra Stubei- Gîrboni, proiectul lansat de clubul Mundo e unul de suflet – şi un prim pas într-o viitoare carieră de antrenoare. Părinţii îşi lasă copiii pe mâini bune, promite Alexandra.

“Am vârsta de 19 ani, la momentul actual sunt jucătoare a echipei CSU Reșița – începând de anul acesta, oficial ca senioară. Primul contact cu handbalul l-am avut în orașul meu natal, Bocșa, la echipa Golden Kids, unde l-am avut ca antrenor pe Bogdan Bosioc. Mai apoi, în perioada junioratului 3, 2 şi 1, i-am avut ca antrenori pe Lucia şi Cornel Moruţ, cărora le mulțumesc de asemenea pentru tot ce au făcut pentru mine. Datorită lor am ajuns astăzi să cunosc acest sport. Pentru mine, handbalul a devenit nu doar o pasiune, ci şi un stil de viață. Cu acest proiect îmi doresc din tot sufletul să ajut copiii să își descopere noi pasiuni, noi orizonturi – așa cum a făcut handbalul pentru mine. Poate multe persoane nu ar avea încredere într-o persoană fără experiență, ca să spun așa, însă principiul meu în viață este că fiecare om învață. Chiar și un antrenor de 70 de ani are în continuare de învățat – și asta îmi doresc și eu să fac, începând de la o vârstă destul de fragedă.  La mine va exista disciplină în relația cu copiii – pentru că dacă ei vor fi învățați încă de mici să respecte anumite reguli, să fie disciplinați, atunci vor putea răzbi, nu doar în sport , ci și în viața de zi cu zi”, a declarat tânăra antrenoare.

Prima ședință de pregătire cu micuții care vor să învețe abc-ul handbalului în cadrul clubului Mundo va avea loc miercuri, 24 aprilie, de la ora 18.30, în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 6 din Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles