[FOTO] Şcolarii reşiţeni îi ajută pe copiii din Banatul sârbesc să citească în Limba Română

118

O nouă donaţie de carte pentru înfiinţarea bibliotecii în localitatea Maramorak aparţinătoare de Kuvin, Banatul Sârbesc, în care trăieşte o importantă comunitate de români, a fost făcută luni, 24 septembrie de elevii clasei I-a B  de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Reşiţa.

Ei au mărturisit că, au adunat fiecare câte o carte din biblioteca lor şi auzind de proiectul Radio Reşiţa s-au gândit la copiii din Banatul istoric cărora au dorit să le facă o bucurie în a învăţa şi aceştia limba română aşa de dragă lor.

Cei mici, însoţiţi de înv. Maria Ciontu şi de o parte dintre părinţi, printre care şi Sebastian Dragomir, s-au alăturat campaniei lansate de Radio Reşiţa „Ajută-i şi pe alţii să citească în limba ta! În Limba Română!”.

Hardy Cvoica a stat de vorbă cu unii dintre ei, dar şi cu cadrul didactic însoţitor, învăţătorul Maria Ciontu:

Cu această ocazie au vizitat şi studioul şi au rămas plăcut impresionaţi de ce au putut să vadă, de locul unde se realizează ştirile şi emisiunile şi de unde pleacă toate informaţiile înspre casele lor.

Vă amintim că şi dumneavoastră vă puteţi alătura campaniei Radio Reşiţa, prin a dona o carte, la sediul radio-ului, până în data de 10 octombrie. (Hardy Cvoica)