“Ajută-i şi pe alţii să citească în limba ta! În Limba Română!” – Campanie Radio Reşiţa

190

Radio România Reşiţa a lansat, în numele preţuirii Limbii Române, Campania intitulată: “Ajută-i şi pe alţii să citească în limba ta! În limba română!”

Prin limba pe care o vorbim, unim românii de pretutindeni! În Anul Centenarului, echipa Radio Reşiţa s-a gândit să contureze o Românie şi mai mare, dând mâna cu confraţii noştri din Banatul Istoric cărora le oferă un dar. Obiceiul de a dărui vine din suflet, iar sufletul românesc este cel mai bine de găsit în pagini de carte, în rafturile unei biblioteci. Aceasta se va înfiinţa la Mmaramorak, mulţumită ascultătorilor Radio Reşiţa, în preajma împlinirii a 90 de ani de existenţă a Radio România!

Împreună cu Societatea Literar-Artistică Tibiscus din Uzdin, Radio Reşiţa vine în sprijinul românilor care doresc să aibă o instituţie în limba maternă. Astfel, împreună cu ascultătorii Radio Reşiţa, care îşi iubesc fraţii de dincolo de graniţă, punem bazele înfiinţării unei biblioteci în localitatea Mmaramorak aparţinătoare de Kuvin, Banatul Sârbesc, unde trăieşte o importantă comunitate de români. Din păcate, singura instituţie în care este folosită limba română este Biserica Ortodoxă din localitate. Prin intermediul ascultătorilor Radio Reşiţa vom putea face o importantă donaţie de carte în limba română, de circa 2-3 mii de volume.

“Ajută-i şi pe alţii să citească în limba ta! În limba română!” Vă aşteptăm la sediul postului nostru de radio pentru a face astfel de donaţii care să îi ajute pe alţi români să nu uite limba în care s-au născut. Donaţiile voastre sunt aşteptate până în data de 10 octombrie!

Biblioteca de la Maramorak va fi inaugurată sâmbătă, 27 octombrie. Sediul acesteia se află lângă Biserica Ortodoxă. Momentul inaugurării va coincide cu o importantă Sărbătoare a Limbii Dialectale Bănăţene. Prin limba pe care o vorbim, unim românii de pretutindeni! Iar înainte de a o vorbi, trebuie să o învăţăm, cu cartea în mână.

(Ada Botezan)