Angajatorii luaţi la control

Luna trecută, în Caraş-Severin, Inspectoratul Teritorial de Muncă a efectuat o serie de controale în domeniul relaţiilor de muncă şi în domeniul securităţii şi sănătăţii, aplicându-se amenzi contravenţionale în valoare de 60.800 de lei. Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 39.800 lei au fost aplicate printre altele, pentru nerespectarea repausului săptămânal, şi neacordarea sporului pentru munca efectuată pe timpul nopţii.

Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 39.800 lei au fost aplicate pentru: nerespectarea repausului săptămânal, transmiterea datelor în aplicaţia electronică REVISAL nerespectând termenele legale, neacordarea sporului pentru munca efectuată pe timpul nopții, netransmiterea datelor în Revisal în cazul detașării salariaților care lucrează în străinătate – conform Legii nr.16/2017 privind detașarea salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale.

Pentru primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial, un angajator cu domeniul de activitate baruri a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei.

Sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 21.000 lei, au fost aplicate pentru deficienţe ce se referă la: funcționarea dispozitivelor de protecție; instruirea lucrătorilor; efectuarea controalelor medicale la angajare și periodic; asigurarea măsurilor de prim ajutor; purtarea echipamentului individual de protecție; semnalizarea de securitate a locurilor de muncă.

Au fost comunicate de către angajatori 7 evenimente soldate cu 3 decese și 6 cazuri de incapacitate temporară de muncă. Dacă sunt sau nu accidente de muncă se va stabili după finalizarea cercetărilor.

Inspectorii de muncă au dispus în total 351 măsuri obligatorii, pentru remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor.

Cele mai citite

Related Articles