Muzeul Virtual al Pompierilor: o incursiune fascinantă în istoria salvatorilor arădeni

Proiectul expozițional „Pompierii arădeni – istorie și identitate” invită publicul să exploreze bogata tradiție a pompierilor din Arad, de la primii voluntari la eroii moderni, indiferent dacă lucrează în mediul urban sau rural, fie că este pompier voluntar sau de carieră, a fi pompier și a acționa în slujba comunității reprezintă sacrificiu, dăruire, angajament și dedicare puse toate în slujba semenilor.

Patru expoziții tematice dezvăluie povestea fascinantă a pompierilor arădeni:

  1. „Istoria pompierilor civili arădeni” (8-12 mai 2024) prezintă originile pompierismului în Arad și evoluția sa de-a lungul timpului.
  2. „Tehnică și inovație: evoluția mijloacelor de stingere a incendiilor pe meleaguri arădene” (14-19 mai 2024) expune echipamente și tehnologii folosite de pompieri de-a lungul secolelor.
  3. „Eroi la datorie: pompierii și comunitatea arădeană” (21-26 mai 2024) evidențiază rolul crucial al pompierilor în protejarea vieților și a bunurilor din Arad.
  4. „În slujba siguranței: pompierii militari în contemporaneitate” (28 mai – 2 iunie 2024) prezintă cele mai noi dotări și tehnici utilizate de pompierii militari.

Muzeul virtual al pompierilor din județul Arad completează expozițiile oferind o platformă online unde vizitatorii pot descoperi mai multe despre istoria pompierismului arădean.

Vernisajul proiectului expozițional „Pompierii arădeni – istorie și identitate” va avea loc miercuri, 8 mai 2024, începând cu ora 18:00, la sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad.

Expoziția „Pompierii arădeni – istorie și identitate” este deschisă publicului la Sala „Clio” (str. Horia 10) până duminică, 2 iunie 2024. 

Program de vizitare 9 mai – 2 iunie 2024

Marți-Duminică: 09.00-17.00 

Luni – închis
Taxă intrare:
11 lei – adulți
6 lei –  pensionari
2 lei – preșcolari, elevi, studenți
1 leu – grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective

Evenimentul este organizat de Complexul Muzeal Arad, în baza unui proiect elaborat și coordonat de col. rz. dr. Dan Paicu, conceptul expozițional este realizat în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, Consiliul Județean Arad și Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, alături de numeroase organizații și instituții arădene: Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Arad, Galeriile Turnul de Apă, Secția de Pompieri Bârzava, precum și S.V.S.U.-urile (Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență) din Lipova, Nădlac, Pecica, Pâncota, Secusigiu, Sântana, Șiria, Vinga, Zăbrani și Zădăreni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles