[AUDIO-FOTO] Poetul Octavian Doclin a plecat spre stele. El va fi condus pe ultimul drum joi, 13 februarie!

Poetul Octavian Doclin, una dintre cele mai importante voci ale poeziei din Banatul Montan, a încetat din viaţă noaptea trecută.

Vărsător prin zodie şi meşter al sentimentelor îmblânzite în slovele poetice, poetul a văzut zorii vieţii pe 17 februarie 1950 în comuna Doclin, judetul Caraş-Severin, fiu al lui Ioan Chisăliţă şi al Mariei născută Olaru.

A descifrat tainele scrisului şi cititului în comuna natală, apoi liceul în comuna Grădinari, pentru ca în urma absolvirii Facultăţii de Filologie a Institutului Pedagogic din Oradea, în anul 1972, să devină dascăl la Bixad în perioada 1972-l977.

A debutat în 1970, în volumul colectiv Ritmuri din ţara lui Iovan Iorgovan, culegere de versuri apărută la Reşiţa. Este absolvent al Facultăţii de Filologie a Institutului Pedagogic din Oradea şi deţinătorul mai multor premii literare.

A fosţ, începând din 1977, referent de specialitate la Centrul Judeţean de Creaţie Populară Caraş – Severin, preşedinte al Fundaţiei „Octavian Doclin” din Reşiţa, şi redactor-şef al revistei „Reflex”, care apare la Reşiţa din anul 2000.

A colaborat şi publicat în cele mai prestigioase reviste literare: „Contemporanul”, „Convorbiri literare”, „Luceafărul”, „Meridianul Timişoara”, „Semenicul”, „Transilvania”, „Tribuna”, „Vatra” şi „Viaţa românească”.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Dumnezeu să-l odihnească!

2 COMENTARII

Comments are closed.

De același autor

Related Articles