Aproape 92% dintre români au acces la internet, iar telefoane mobile active sunt cu 9 milioane mai multe decât populația țării

De oriunde ești din România și oricât ai câștiga lunar, sunt toate șansele din lume, sau mă rog, din țara noastră, să ai acces curent la internet! Și ca să înțelegi de ce afirm lucrul acesta vreau să îți explic pe scurt ce arată o anaiză a DataReportal despre acest subiect.

În primul rând, potrivit economedia.ro, la începutul anului eram în România 19,73 de milioane de locuitori și tot atunci erau puțin peste 18 milioane de utilizatori de internet, mai exact 18,06 milioane, ceea ce înseamnă un procent de 91.6% din populația țării.

13,3 milioane de români pe rețelele sociale

De asemenea în România existau, tot la începutul anului 13,3 milioane de utilizatori de social media, ceea ce echivala cu 67,4% din totalul populației.

Remarcabil este totalul de 28 de milioane de conexiuni mobile celulare active în România în aceeași lună ianuarie 2024. 28 de milioane de conexiuni mobile, la 19,73 de milioane de locuitori… adică 141,9% din totalul populației.

Datele analizei anaiză a DataReportal mai arată că populația României a scăzut cu 326 de mii (-1,6%) între începutul anului 2023 și începutul anului 2024. 51,6% din populația României este de sex feminin, în timp ce 48,4% din populație este de sex masculin.

La începutul anului 2024, 54,8 la sută din populația României locuia în centre urbane, în timp ce 45,2 la sută locuia în zone rurale.

Ca o comparație – acum 10 ani doar 58,7 la sută, din populația de atunci a țării, avea acces la internet, iar acum, după cu spuneam și mai devreme, procentul a urcat la 91,6%.

Mulți conectați, dar mai puțini decât anul trecut…

Ceea ce totuși este ușor ieșit din tipar, și poate puțin înrijorător, este faptul că față de începului anului trecut, anul acesta a debutat cu aproape 300 de mii de utilizatori de internet mai puțini.

Adică de la un an la altul numărul persoanelor conectate la internet a scăzut, ceea ce înseamnă că acum, în România, din toată populația doar, aproximativ 1.670.000 de cetățeni sunt offline… restul fiind legați într-un fel sau altul la marele internet.

Tot între ianuarie 2023 și ianuarie 2024 și numărul utilizatorilor de social media a scăzut cu 200 de mii de oameni, fiind în prezent 13,3 milioane de identități active de utilizatori Români de rețele sociale în ianuarie 2024, adică echivalentul a 67,4 la sută din populația totală, dar este important de subliniat faptul că utilizatorii de social media pot să nu reprezinte indivizi unici.

Însă asta este cel mai probabil din cauza sporului natural negativ. Datele arată că populația României a scăzut cu 326 de mii (-1,6%) între începutul anului 2023 și începutul anului 2024.

Platformele și aplicațiile social media preferate

Și în fine, în ceea ce privește cele mai folosite platforme de social media, pe locul întâi în România este rețeaua socială a lui Mark Zuckerberg – Facebook-ul, urmată tot de o aplicație din suita Meta, și anume WhatsApp, iar pe locul 3 – celălalt sistem de mesagerie de la Meta – Facebook messenger, 4 fiind ocupat de Instagram, iar pe locul 5 Tik-Tok.

Cât despre cel mai mult timp petrecut pe aceste aplicații Tik-Tok-ul – ocupă prima poziție, urmată de YouTube, apoi Facebook, WhatsApp și Instagram.

Așa că poți spune multe despre România și români, mai puțin însă că nu ar fi conectați la internet…

NAVIGHEAZĂ CU MAXIMĂ PRUDENȚĂ PE MARELE INTERNET

Cu toate acestea – cel mai important este să știi să îți selectezi informațiile corect, pentru că, pe cât de util este internetul, pe atât de plin de bube este! De la dezinformare, până la pericolele infracțiunilor și înșelătoriilor cibernetice.

Așadar foloște această unealtă cu cap, cu grijă și ia absolut tot ce găsești pe net, cu a pinch of salt, cum zic englezii… adică pune la îndoială, orice informație găsită la întâmplare pe internet.

Și nu uita… nimic nu este gratuit în lumea asta, dacă nu plătești produsul, înseamnă că tu ești produsul!

sursa: economedia.ro

Cele mai citite

Related Articles