Cel mai bine vândut ceas inteligent din lume + Ghid de achiziție/cadou

Pentru că este 8 martie, iar astăzi, domnilor, este despre ele, probabil că merită efortul, mai ales dacă aveți disponibilități financiare în acest sens, să luați în calcul drept cadou pentru femeia de lângă voi cel mai bine vândut smartwatch din lume, ori cel mai bun pe care vi-l permiteți.

În acest articol am pregătit tot ce trebuie sa știți pentru a cumpăra un smartwatch cadou care cu siguranță va fi mai mult decât plăcut, bine primit și util doamnelor noastre!

Care este cel mai vândut smartwatch din lume?!

Dacă cel mai vândut telefon din 2020 este iPhone-ul, tot Apple are și cel mai vândut smartwatch. De fapt, Apple Watch este cel mai vândut smartwatch din lume.

Ceasurile se vând foarte bine si vor continua sa se vanda bine si in viitor, spun analistii.

Potrivit arenaIT.ro, în perioada octombrie-decembrie 2020, cel mai vandut ceas a fost Apple Watch, cu o cota de piata de 34%. Samsung este pe locul 2 cu 9% la egalitate cu Huawei. Fitbit ocupa locul 3 cu 7% si mai apoi grupul BBK cu 6%.

Apple Watch 6 si SE s-au vândut în 12.9 milioane de unități (împreună), iar Galaxy Watch 3 a fost cel mai vândut model de la Samsung.

sursa: arenait.ro

Un cadou util

Totuși, pentru că alegerea unui smartwatch poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Pentru a te ajuta, cei de la recenziidetop.ro au adunat câteva informații de la rapoarte și teste făcute de experți, despre cum să alegeți un ceas inteligent bun.

Smartwatch-ul a devenit un accesoriu obișnuit pentru oamenii cu un stil de viață modern. Acest dispozitiv modern oferă avantajele de utilizare ale unui smartphone, doar că fiind plasat la încheietura mâinii totul este mult mai accesibil. Conform părerilor despre smartwatch-uri ale utilizatorilor, acesta le simplifică viața și le permite organizarea acesteia în cele mai mici detalii.

sursa: thenextweb.com

10 cele mai importante caracteristici ale unui smartwatch bun

Orice om modern dorește să-și achiziționeze cel mai bun smartwatch posibil pentru a beneficia de toate avantajele tehnologice aduse de acesta. Problema care se pune este cum să alegi un smartwatch ieftin și bun din bogata ofertă de smartwatch-uri existente pe piață, dacă nu deții informațiile necesare. De aceea, recenziitetop.ro, oferă un ghid util de achiziție a celui mai ieftin smartwatch bun:

  • Compatibilitatea dispozitivului

    Ceasurile inteligente sunt concepute pentru a funcționa prin conexare la un telefon modern și, de aceea, compatibilitatea dintre cele două dispozitive este esențială. Prin urmare, un prim criteriu de alegere a smartwatch-ului este sistemul său propriu de operare, care trebuie să fie identic cu cel al telefonului.
  • Afișajul

    O altă caracteristică importantă de alegere a unui ceas inteligent este ecranul acestuia și modul de afișare a informațiilor. Pe piață sunt disponibile două tipuri de afișaj:
  • Modele cu ecran LCD – ce afișează imaginea în diverse culori cu un consum moderat al bateriei;
  • Modele cu ecran de tipul AMOLED ce permit vizualizarea imaginilor, dar și a aplicațiilor sau a diverselor tipuri de conținut într-o cromatică mult mai variată; dezavantajul lor este o durată mai mică de viață a bateriei.
  • Funcționarea cu butoane sau cu touchscreen

    Obișnuiți fiind cu ecranul tactil al telefonului mobil cei mai mulți dintre potențialii cumpărători aleg modele de ceasuri cu touchscreen. Din păcate însă un ecran tactil de ceas se poate dovedi dificil de utilizat din cauză dimensiunii mici a ecranului. De aceea, au apărut și smartwatch-uri care permit comutarea între aplicații prin mișcări specifice ale mâinii sau prin comenzi vocale.
  • Design si personalizare

    Ceasul, dincolo de utilitatea sa, are o puternică componentă estetică și chiar de etichetă socială. Nu fac excepție nici smartwatch-urile, chiar dacă sunt alese în primul rând pentru performanțelor lor tehnologice. Cea mai utilă soluție este să alegeți modelele care vă oferă posibilitatea personalizării acestora atât la cumpărare, cât și ulterior. Astfel, puteți avea opțiunea personalizării culorii, materialul din care este făcută cureaua, finisajul, culoarea sau dimensiunea ecranului.
  • Baterie

    Principiul de funcționare a unui smartwatch este cu ajutorul bateriei și de aceea vă recomandăm modele de ceasuri cu baterii fiabile ce pot fi reîncărcate, cu ajutorul cablului USB și schimbate atunci când se strică. Garanția de minim doi de la achiziție este de asemenea un detaliu important de alegere a ceasului. Brandurile de top oferă cele mai multe astfel de servicii de garanție și postgaranție.
  • Ecranul

    Fără nicio ezitare putem spune că majoritatea cumpărătorilor își aleg smartwach-ul după calitățile ecranului acestuia. Menționăm câteva aspecte importante ale acestui:
  • forma și mărimea ecranului – este cel mai important detaliu tehnic; un ecran mare vă oferă posibilitatea să vedeți un număr mare de informații într-un timp cât mai scurt, fără să rulați mai multe imagini pe ecran;
  • ecranul tactil – oferă o mai accesibilă utilizare a ceasului inteligent;
  • unghiul de vizualizare – arată cât de bun este un ecran; indiferent din ce unghi privim ecranul ceasului trebuie să putem citi informația;
  • rezistența la zgârieturi – este un aspect deloc de neglijat pentru folosirea acestuia cât mai mult timp, în condiții optime.
  • Confortul

    Un smartwatch de calitate trebuie să fie ușor de purtat, trebuie să fie subțire și ușor, cu catarame care se închid și se deschid ușor. Modelele noi de smartwatch-uri sunt mai degrabă rotunde și sportive, ceea ce le aseamănă mult cu ceasurile tradiționale. Modernitate și confort într-o singură piesă.
  • Notificări și alerte

    Funcționând precum un telefon mobil, orice smartwach vă poate avertiza sonor cu privire la apelurile primite, mesaje, emailuri într-o manieră discretă. De asemenea, acesta permite funcționarea unor aplicații precum Facebook, Instagram sauTwitter.
  • Aplicații specifice

    Există pe piață modele de smartwatch-uri care au propriile aplicații dintre cele mai variate și mai utile, de la banala lanternă până la aplicația de comandare a unui taxi. Verificați existența acelor aplicații care vă sunt dumneavoastră utile și altele cu siguranță le veți putea lua mai târziu.
  • Funcții și opțiuni suplimentare

    Atunci când vreți să vă cumpărați un smartwatch, cu siguranță veți fi interesați de orice opțiune suplimentară a ceasului ce l-ar diferenția de celelalte existente pe piață. Enumerăm câteva dintre aceste funcții și opțiuni suplimentare, dintr-o listă destul de lungă:
  • funcția GPS – de direcționare în spațiu prin coordoanatele obținute în timp real prin satelit;
  • funcția de numărare a pașilor sau a exercițiilor fizice realizate – este o opțiune extrem de utilă atunci când faceți antrenamente sau aveți un stil de viață activ;
  • funcția de monitorizare a ritmului cardiac;
  • funcția de monitorizare a caloriilor consumate – o opțiune eficentă în lupta cu kilorgramele în plus;
  • opțiunea de afișare a vremii și a temperaturii în timp real;
  • opțiunea microfon – utilă atunci când vreți să vorbiți în timpul condusului mașinii sau când sunteți la alergat și nu aveți mâinile disponibile pentru a răspunde la telefon.

sursa foto: tek.sapo.pt
sursa: top.recenziidetop.ro

Cele mai citite

Related Articles