GMAIL – Cum trimiți un email protejat cu parolă, confidențial și cu dată de expirare

De câte ori v-ați gândit că atunci când trimiteți un e-mail s-ar putea să fie citit de terți, de exemplu, în cazul Gmail, chiar de către Google? Nu neapărat pentru a afla chestiuni care țin de intimitatea mesajelor private, cât pentru a afla subiectul de discuție ca pe viitor să vă optimizeze mai bine publicitatea afișată pe site-urile pe care navigați.

Pentru că așa cum ziceam mai de mult, dacă ceva este gratuit, atunci tu ești produsul, așa și în cazul corespondenței gratuite prin e-mail.

Ei bine, posesorii de adrese poștale electronice oferite de platforma Google, anume – Gmail, au posibilitatea de a trimite e-mail-uri protejate cu parolă, securizate, confidențiale și cu termen de valabilitate.

Cum trimiți e-mail-uri securizate

Dacă și tu ai adresă de email pe Gmail și te încântă perspectiva de a trimite un email pe care să-l citească doar destinatarul și care după un anumit timp să dispară ca și cum nici nu a fost vreodată, fără ca nici măcar Google să aibă acces la conținut și chiar și în situația în care cineva a căpătat acces, într-un fel sau altul, la contul destinatarului, Gmail oferă o astfel de posibilitate în spatele titulaturii de Confidential Mode sau modul confidențial.

Pentru a trimite un email securizat trebuie urmați doar câțiva pași simpli, indiferent dacă destinatarul este sau nu este tot pe Gmail.

În momentul în care începi să scrii mesajul, în partea de jos a ferestrei de compunere a e-mail-ului vei vedea un buton cu un lacăt și un ceas peste.

Dacă faci click pe acel buton, se va deschide o casetă separată în care poți seta cât timp va fi valabil emailul pe care îl vei trimite, perioadă după care se va șterge automat din căsuța poștală, dar și dacă dorești să securizezi cu parolă prin SMS sau nu, conținutul.

Pentru un email securizat, după ce mesajul a fost scris, în momentul în care apeși pe SEND sau TRIMITE dacă e interfața în Română, va apărea un câmp nou în care să completezi numărul de telefon al destinatarului.

Cum trimiți de pe telefon sau tabletă

Același lucru se poate face și de pe telefon sau tabletă, cel puțin pentru device-uri cu sistem de operare Android, că eu personal atâta am testat, însă locul de unde se activează criptarea se află în colțul dreapta sus, unde sunt trei puncte așezate unul sub altul.

Puncte pe care dacă faceți tap (adică click cu degetul) veți regăsi opțiunea  Confidential Mode sau Mod confidențial.

Cum îl vede destinatarul

Odată trimis e-mail-ul va ajunge la destinatar și acesta va trebui să solicite parola, care va veni instant prin SMS pe telefonul său, și să o introducă în câmpul alocat și… gata.

Acum însă dacă Google, în schimbul setării de confidențialitate, beneficiază de alte informații, precum numărul de telefon al destinatarilor, asta este altă poveste… care oricum nu mai este secretă de mult.

sursa foto principal și info: playtech.ro

Cele mai citite

Related Articles