Problema sporurilor diminuate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a fost rezolvată!

Veste bună pentru cadrele medicale! Problema sporurilor diminuate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a fost rezolvată. Consiliul Judeţean Caraş-Severin împreună cu managerul unităţii medicale a găsit o soluţie pentru ca toată lumea să fie mulţumită.

Se aşteaptă o rezolvare favorabilă şi pentru salariaţii Spitalului Municipal de Urgenţa Caransebeş, care s-a confruntat cu aceiaşi problemă, susţine preşedintele Sanitaş filiala Caraş-Severin, George Tiutiu.

Salutăm efortul depus de Conducerea SJU Resita şi a Consiliului Judetean Caraş-Severin pentru găsirea soluţiei ,care rezolva, scăderile de venit pentru salariaţii SJU Reşiţa şi în numele membrilor de sindicat, vă mulţumim. Aşteptăm o rezolvare favorabilă şi pentru salariaţii Spitalului Mun. de Urgenţă Caransebeş. Rămân problemele punctuale care pot fi soluţionate doar de Guvernul Romaniei: Asigurarea creșterii salariilor de încadrare la nivelul anului 2022 pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, inclusiv personalul TESA. Creșterea salariilor de încadrare pentru directorii de îngrijiri și directorii financiar-contabili din instituțiile sanitare. Recunoașterea oficială a moașele, tehnicienii medicali și surorile medicale care sunt asimilați asistentului medical din punctul de vedere al momentului de aplicare a creșterilor salariale. Asigurarea salariilor de bază corect pentru biologi, chimiști, biochimiști, psihologi, fizioterapeuți, farmaciști și asistenți sociali (la nivel de pregătire similar – salarizare similară)”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Organizaţiei Sanitas Caraş-Severin.

La nivel naţional rămân, însă, problemele punctuale care pot fi soluţionate doar de Guvernul Romaniei. Dacă nu se va ajunge astăzi la un numitor comun, Sanitas va orgniza luni, 7 mai o grevă de avertisment.

Aproximativ 10.000 de angajaţi din sănătate au protestat, săptămâna trecută, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de reducerile salariale cauzate de plafonarea sporurilor.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles