Speed Marathon! Poliţiştii cărăşeni au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză

Polițiștii rutieri și cei de la structurile de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră din Caraş-Severin, au acționat ieri, 19 aprilie, timp de 24 de ore, pe cele mai tranzitate artere din județ pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și face parte din Planul de operațiuni Roadpol pentru anul 2024, desfășurându-se simultan în toate statele Uniunii Europene.

Timp de 24 de ore au fost folosite toate aparatele radar din dotarea poliției rutiere, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 432 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor de viteză. 12 conducători auto au depășit limita de viteză cu peste 50, respectiv peste 70 de km/h, motiv pentru care le-a fost suspendat și dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe lângă sancțiunea contravențională cu amendă aplicată.

Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum sau trafic rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în Caraș-Severin.

În 2024, 10 accidente rutiere s-au produs din cauza vitezei, în urma cărora 4 persoane au fost rănite grav, 12 rănite ușor și nu a fost înregistrat niciun deces. Numărul accidentelor produse pe fondul vitezei este în scădere cu aproximativ 40% față de cele înregistrate în primul trimestru din 2013. Fiți responsabili în trafic! Conduceți prudent și în siguranță! Acțiunile polițiștilor pentru impunerea respectării regimului legal de viteză continuă și în acest sfârșit de săptămână.

Cele mai citite

Related Articles