Meteorologii anunţă două zile cu ploi în aproape toată ţara

Se anunţă două zile de ploi în aproape toată ţara. Meteorologii au emis o informare fără cod, valabilă de astăzi de la ora 15:00 şi până mâine la aceeaşi oră.

În intervalul menţionat, aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile. În general vor cădea 10-15 litri de apă pe metrul pătrat, dar local se poate ajunge şi la 30 de litri. Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descărcări electrice. În zona de munte precipitaţiile vor fi mixte.

A fost emis şi un cod galben de ninsori însemnate cantitativ. Acestea se vor manifesta la altitudini de peste 1.500 de metri din Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Local se va depune strat de zăpadă, mai spun meterologii.

În Banat vremea se menține rece. Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse la munte, local în Crișana și pe arii restrânse în Banat vor fi precipitații slabe. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări locale în sudul Banatului. La munte , pe creste va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 90 km/h. Pe arii restrânse va fi ceață.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 12 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 7 grade.

Sursa foto: Pixabay

Cele mai citite

Related Articles