22 martie- Ziua Mondială a Apei

Pe 22 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei. Această zi a fost aleasă în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro din 1992.

Sărbatoarea este de o reală importanţă, mai ales, pentru că apa este una din resursele indispensabile pentru viaţa omenirii. De asemenea, această festivitate mondială este un bun prilej de a reaminti cât de periculoasă este absenţa sau poluarea apei.

Henri Coandă afirma că “Secretul longevitatii e apa pe care o consumăm.” Noi credem că, nu numai că apa este un secret al longevitatii, dar este motorul esenţial al existenţei.

De câtiva ani, România se numară şi ea printre tările care sărbatoresc aceasta festivitate dându-şi seama cât este de importanta apa pentru consumatorii români.

A.N.P.C.P.P.S România a susţinut acest demers prin participarea activă în cadrul festivitătiilor dedicate acestei sărbători. Membrii A.N.P.C.P.P.S. România au fost prezenţi la Universitatea Ecologică din Bucureşti unde profesorii au sărbătorit alături de studenţii facultătii dar şi de elevii interesaţi.

Acţiunea a fost una reuşită amintindu-ne tuturor consumatorilor români că ar trebui să avem grijă de resursele pe care ni le oferă natura.

Cele mai citite

Related Articles