Medicii de familie din Caraş-Severin trec din nou la acţiunile de protest. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost făcute publice, nici până acum, documentele pe baza cărora ar trebui semnat noul contract cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Aceştia susţin că dacă nu le vor fi respectate dolenţele, la 1 iulie nu vor semna contractul cu Casa.

Medicii de familie au solicitat în repetate rânduri să fie beneficiarii unui contract eficient cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, care să le permită exercitarea liberă a profesiei de medic. Pentru că nu le-au fost respectate doleanţele, aceştia au început protestele. Încă de ieri, medicii de familie au început să poarte banderole albastre. În plus, au afişat la cabinete informaţii privind revendicarile lor dar şi calendarul protestelor.

Aceştia au solicitat de la Ministerul Sănătăţii formele actualizate ale celor două acte normative care stau la baza activităţii lor – contractul cadru şi normele de aplicare, dar până acum au fost ignoraţi de autorităţi. Asta deşi mai sunt două săptămâni până când ar trebui semnate contractele bianuale.

De asemenea, medicii atrag din nou atenţia asupra finanţărilor necorespunzătoare, ei solicită audienţe la Guvern şi la Parlament şi avertizează că vor declanşa acţiuni de protest.

Daiana Roşca