Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă are nevoie de medici. 6 posturi vor fi scoase din nou la concurs

Doar 3 dintre cele 9 posturi de medici scoase la concurs de Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă s-au ocupat. Conducerea unităţii medicale îşi doreşte să atragă medici tineri în Clisura Dunării pentru a înfiinţa noi specialităţi şi pentru a diversifica serviciile medicale.

De exemplu spitalul are un computer tomograf de ultimă generaţie dar pe care nu-l poate folosi la capacitate maximă pentru că lipseşte medicul radiolog. Cele 6 posturi pentru medici rămase neocupate vor fi scoase la concurs din nou în luna martie.

În acest moment pacienţii din Clisura Dunării sunt nevoiţi să facă naveta la spitalele din Reşiţa sau la Oraviţa pentru a beneficia de seviciile unui medic diabetolog, ne-a declarat managerul Sebastian Pătroi:

Am avut scose la concurs un număr de nouă posturi dar s-au ocupat doar trei și ne-am dori ca în perioada imediat următoare să le publicăm și pe cele care nu s-au ocupat. Avem nevoie de un medic radiolog, un medic diabetolog, unul de ATI, un medic de medicină internă și de asemenea un medic ginecolog. Tinerilor medici care îşi doresc să profeseze la Moldova Nouă le putem oferi şi un apartament ANL, de exemplu.

Diabetul e o specialitate pe care nu o avem, nu am avut medic până acum dar ne-am dorit să oferim acest serviciu cetățenilor din Moldova Nouă și din zona Clisurii. Un alt exemplu, la radiologie noi avem și un CT pe care nu-l putem folosi la capacitate maximă pentru că nu avem un medic care să interpreteze imaginea, avem contract de prestări dar având un medic în spital paleta de servicii va fi mult mai largă.”

Dat în folosinţă în data de 09.07.1976, Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă este un spital cu profil general ce face parte din categoria a-IV-a nivel de competenţă bazal. În structura sa curpinde 145 de paturi şi deserveşte Oraşul Moldova Nouă şi comunele adiacente: Berzasca, Coronini, Gîrnic, Sicheviţa, Pojejena şi Socol.

Cele mai citite

Related Articles