Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace sărbătorită azi în lume

Pe 6 aprilie se sărbătorește sportul ca limbaj universal în promovarea incluziunii sociale, sănătății, educației și dezvoltării tinerilor cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

Dincolo de beneficiile asupra sănătății, sportul este recunoscut și pentru impactul social pe care îl are asupra comunității, reușind să doboare orice barieră legată de cultură, limbă, statut social sau gen. Indiferent că vorbim despre antrenamentele individuale sau clasele de grup, rezultatele în sport se ating și prin sprijinul celorlalți (instructori sau colegi), care nu-ți permit să renunți atunci când lucrurile par să devină mai grele. Tocmai comunitatea și socializarea stau la baza întregului concept. Copiii sunt cel mai bun exemplu că sportul înseamnă dezvoltare, disciplină, sănătate și au vorbit despre pasiunea lor despre sport în dialogul cu Andreea Lupșa:

Pe data de 6 aprilie, Organizația Națiunilor Unite, Statele sale membre și comunitatea internațională celebrează Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace. Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace a fost oficial proclamată de ONU la 23 august 2013 în urma inițiativei lansate de Comitetul Internațional Olimpic, în calitate de observator permanent pe lângă ONU.

sursa foto: perfecte.md

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles