Cărţi de identitate cu programare la Reşiţa. Află cât trebuie să aştepţi şi care sunt regulile de acces în instituţie

Pandemia a schimbat modul de lucru cu publicul al Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din Reşiţa. Pentru prevenirea răspândirii infectării cu SARS-COV-2, depunerea actelor pentru obţinerea unei cărţi de identitate se face în baza unei programări telefonice sau online.

Serviciul nostru lucrează pe bază de programare la cărțile de identitate mă refer în special. De aceea rugăm toți cetățenii să se programeze fie telefonic la numărul 0355.080.246 sau pe adresa noastră de email evidentapersoanelor@primariaresita.ro, a declarat şeful Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din Reşiţa, Iulia Rădoi.

Pentru ridicarea actelor de identitate, nu se fac programări. Accesul în instituţie este permis în baza certificatului digital care atestă vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile ori rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid, dar sunt însă şi excepţii.

În situațiile în care cetățenii nu pot prezenta unul din aceste lucruri îi rugăm să aștepte până se eliberează ghișeele. Atunci persoanele vaccinate ies din instituție urmând să intre persoanele nevaccinate. Nu putem să amenajăm un ghişeu afară deoarece nu putem aparatul foto sau să scoatem registrele afară din instituție sunt date cu caracter personal și nu avem cum.

Eliberarea actelor de identitate se face în 7 zile lucrătoare. Şeful Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din Reşiţa, Iulia Rădoi a declarat că în prezent nu mai sunt probleme cu tipărirea buletinelor ca urmare a crizei de plastic, în plus au dispărut şi cozile din timpul verii.

În prezent nu mai avem probleme în ceea ce privește tipărirea actelor de identitate de către Biroul Județean pentru Administrarea bazelor de Date, ceea ce înseamnă că eliberam actele de identitate la șapte zile. Şi numărul solicitărilor cetățenilor a scăzut față de perioada din vară, adică acum avem cam 40-45 de solicitări pe zi comparativ cu lunile de vară când aveam 60-65.

Documente necesare:

  • cererea pentru eliberarea actului de identitate (anexăm document faţă-verso cu obligativitatea de a fi listat faţă-verso);
  • actul de identitate şi cartea de alegător, dacă este cazul;
  • certificatul de naştere, original şi copie;
  • certificatul de căsătorie, dacă este cazul, original şi copie;
  • hotărârea de divorţ, definitivă şi irevocabilă, după caz, original şi copie;
  • certificatul de deces al soţului/soţiei decedat/e, în cazul soţului supravieţuitor, original şi copie;
  • certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original şi copie;
  • documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie;
  • chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate de 7 lei.

Vă reamintim că actele de identitate expirate îşi păstrează valabilitatea pe toată perioada stării de alertă şi încă 90 de zile după aceea.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles