Singurul parc de aventură din Banat, aproape de Lugoj

Un loc de poveste din Timiş se va transforma într-un loc de poveste care poate fi şi vizitat. Planuri mari în nord-estul judeţului, la mai puţin de 100 km de Timişoara, la poalele vârfului Padeş din Munţii Poiana Ruscăi.

Zona este desprinsă din basme, cu păduri întunecate, ape repezi şi cascade, galerii părăsite, toate laolaltă însemnând o adevărată “mină de aur” pentru turismul bănăţean, mai deloc exploatat.

Primăria oraşului Nădrag a decis să ia taurul de coarne şi să schimbe lucrurile printr-un parteneriat public-privat. Are un proiect îndrăzneţ menit să aducă turiştii într-unul dintre cele mai frumoase colţuri ale Banatului unde va construi un uriaş parc de aventură, singurul din Timis, care să-i facă oarecum concurenţă faimosului deja Arsenal Park de la Orăştie.

Ne-am gândit să realizăm un parc de aventură pe o suprafaţă de cinci hectare, de pădure, în apropierea şoselei, destinat copiilor, familiilor, celor pasionaţi de natură şi aventură, firmelor pentru team-building-uri etc. Vor fi amenajate între copaci un număr de 7 trasee cu grade diferite de dificultate, de la cele accesibile începătorilor, copiilor până în şase ani, şi până la cele destinate sportivilor de performanţă. Se vor monta tiroliene, diferite jocuri cu frânghii pentru mers şi căţărare şi multe altele. Avem în vedere să realizăm şi o zonă pentru amatorii de paintball. Ce este important e că vom proteja natura, copacii urmând a fi protejaţi cu structuri uşoare demontabile. De asemenea, vom avea întreaga gamă de echipamente de protecţie pentru potenţialii clienţi„, a declarat primarul oraşului Nădrag, Liviu Muntean.

Bugetul pentru aceasta investiţie nu va depăşi 100.000 de euro, noi intenţionăm să concesionăm parcul unei firme de profil care să plătească la bugetul local o sumă ce se va stabili ulterior. În Consiliul Local vom stabili bugetul exact şi proiectul  pentru investiţie care, din consultările noastre cu specialiştii, se poate realiza în aproximativ opt săptămâni după obţinerea tuturor avizelor necesare. Ce este important e că vom proteja natura, copacii urmând a fi protejaţi cu structuri uşoare demontabile. Din câte cunosc nu există un asemenea parc în Timiş, cel mai apropiat ca şi complexitate fiind la Orăştie„, a mai spus Liviu Muntean.

Adventure Park Nădrag va fi la aproximativ o oră şi jumătate de mers cu maşina din municipiul Timişoara, pe un drum reabilitat şi foarte aproape de municipiul Lugoj şi oraşul Făget.

Am avut consultări şi cu Primăria Fârdea pentru a constitui un parteneriat în ceea ce priveşte posibilitatea ca cei care vin, pe timp de vară, pe Lacul Surduc să poată ajunge şi la parcul de aventură. Distanţa între cele două localităţi fiind de numai 15 km şi s-ar putea organiza transportul pentru doritori”, a adăugat primarul Nădragului

Dacă totul va merge conform planului, poate chiar din vară, bănăţenii şi nu numai şi-ar putea petrece multe week-end-uri şi chiar vacanţe alături de familie şi prieteni în mijlocul naturii, la aer curat şi răcoare, în Parcul de Aventură, iar turismul va cunoaşte revigorarea atât de aşteptată, într-una dintre cele mai frumoase zone ale Banatului.

Sursa: opiniatimisoarei.ro

Cele mai citite

Related Articles