Un reșițean luptă pentru calificarea naționalei la Euro 2018

100

Naționala de futsal a României își joacă meciurile de calificare la Euro 2018. Reșițeanul Robert Lupu este antrenorul principal al echipei naționalei de futsal a României.
Reprezentativa de fotbal în sală a României debutează în această săptămână în calificările pentru turneul final al Campionatului European 2018. Meciurile se din grupa a 4-a preliminară se desfășoară în sala Polivalentă din Călărași. Din grupă fac parte naționalele României, Portugaliei, Finlandei și Letoniei.

O echipă, un singur gând……..CALIFICARE.

Antrenorul naționalei, reșițeanul Robert Lupu a afirmat că cel mai dificil meci este cel cu Finlanda.

”Pentru mine e o presiune foarte mare pentru că îmi doresc să ne calificăm. Chiar dacă antrenez naționala de un an de zile, eu îmi doresc să fac performanță. Dacă nu mă voi califica voi da mâna și voi pleca, iar dacă obținem calificarea voi rămâne acolo. Meciul cu Finlanda este cel mai greu, decisiv pentru noi. Finlanda este un adversar de calibru nostru, iar Portugalia este favorită la câștigarea grupei”, a afirmat Robert Lupu.

Programul jocurilor este următorul:
8 aprilie:
Portugalia – Letonia (ora 16:30), România – Finlanda (ora 19:00)
9 aprilie:
Finlanda – Portugalia (ora 16:30), România – Letonia (ora 19:00)
11 aprilie:
Letonia – Finlanda (ora 15:30), România – Portugalia (ora 18:00).

Câștigătoarea grupei merge direct la EURO 2018. Locurile secunde din cele șapte grupe preliminare vor intra în play-off, acolo unde va ajunge și cel mai bun loc trei!
Play-off-ul se va disputa în două manșe, tur și retur, în septembrie, tragerea la sorți urmând să aibă loc pe 6 iulie, la Nyon.

Lotul României pentru calificări:
Emil Răducu (Luxol / Malta), Paulo Ferreira, Cristian Matei, Florin Matei, Adrian Pânzaru, Vlad Iancu, Petrișor Tonița (toți de la Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș, Laszlo Szocs (ambii de la FK Odorheiu Secuiesc), Manuel Moldoveanu (CS United Galați), Ionuț Movileanu (Dunărea Călărași), Bogdan Covaci, Mimi Stoica, Alpar Csoma (toți trei de la City’US Târgu Mureș), Robert Lupu (Informatica Timișoara) – antrenor/jucător.

Turneul final Euro 2018 se va desfășura anul viitor, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie, la Ljubljana, în Slovenia.
Cristina Corocan