Fotbal: tricolorii au încheiat nedecis amicalul cu Irlanda de Nord

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate, 1-1, meciul amical disputat pe Arena Națională în compania Irlandei de Nord.
Aşezarea compactă a nord-irlandezilor a pus mari probleme echipei noastre în prima repriză, notează Agerpres, astfel că în afara golului nu au existat prea multe acţiuni notabile.

Oaspeţii au marcat primii (7), la capătul unui contraatac rapid, început de la Conor Bradley, jucătorul lui Liverpool, continuat de Thompson şi finalizat de debutantul Jamie Reid, rămas singur cu portarul Niţă.

România a reuşit egalarea în min. 23, când Răzvan Marin a trimis o minge lungă, recepţionată de Dennis Man, care a croşetat apărarea oaspete şi l-a învins pe portarul Hazard cu un şut din careu.
Man a mai avut o acţiune similară (38), dar şutul său l-a nimerit pe coechipierul George Puşcaş. În finalul primei reprize, o nouă minge lungă l-a găsit în careu pe fundaşul Mogoş (45+2), dar acesta a fost blocat în momentul şutului.

Repriza secundă a fost mai bună pentru echipa României, care a desfăcut jocul în câteva rânduri, fără să reuşi să finalizeze. Răzvan Marin l-a testat pe portarul Bailey Peacock-Farrell cu un şut de la circa 25 de metri (48), dar goalkeeper-ul a fost la post.

Pe final, oaspeţii au avut câteva minute bune, în care au încercat să pună în pericol poarta lui Niţă. Căpitanul McNair (79) a şutat de la 18 metri, dar Niţă a fost la post. Price (83) a tras la poartă, dar şutul a nimerit blocajul lui Sorescu.

România a făcut un joc modest, suferind mai ales în flancul stâng, în faţa unei echipe tinere, rapide şi disciplinate, aflate în reconstrucţie.

Tricolorii rămân cu doar două victorii în nouă meciuri contra Irlandei de Nord. Elevii lui Edward Iordănescu se pot revanşa în următorul lor test, meciul amical de marţi, cu Columbia, care va avea loc pe Civitas Metropolitano din Madrid.


România: 1. Florin Niţă – 22. Vasile Mogoş (23. Deian Sorescu, 46), 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă (26. Bogdan Racoviţan, 75), 4. Cristian Manea – 8. Alexandru Cicâldău (24. Darius Olaru, 62), 18. Răzvan Marin (5. Adrian Şut, 75) – 20. Dennis Man (14. Ianis Hagi, 75), 10. Nicolae Stanciu (căpitan), 25. Florinel Coman (13. Valentin Mihăilă, 62) – 9. George Puşcaş. Selecţioner: Edward Iordănescu.
Rezerve neutilizate: 12. Horaţiu Moldovan, 16. Ştefan Târnovanu – 2. Andrei Raţiu, 6. Marius Marin, 7. Denis Alibec, 11. Florin Tănase, 17. Adrian Rus, 19. Denis Drăguş, 21. Olimpiu Moruţan.

sursa foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles