Laura Rus se retrage de la Naţională. Fotbalista cărăşeană va juca împotriva Croaţiei ultimul meci sub tricolor

În vârstă de 36 ani, fotbalista cărăşeană Laura Rus și-a anunțat retragerea de la Națională, ultimul ei joc sub tricolor urmând să fie duelul cu selecţionata Croației. Partida se dispută marţi, 5 decembrie, de la ora 20:00, pe stadionul ”Arcul de Triumf” din capitală.
Laura Rus a adunat, până la această ultimă partidă, 139 selecții sub tricolor în cei 19 ani în care a evoluat la prima reprezentativă, fiind și în Top 3 marcatoare All Time!


Federaţia Română de Fotbal a postat pe site-ul oficial mesajul transmis de Laura Rus pentru suporterii Naționalei:

“Dragi suporteri ai naționalei feminine,

În momentul în care am îmbrăcat pentru prima data tricoul echipei naționale, în urmă cu 19 ani, am simțit cea mai mare mândrie, dar și responsabilitate deopotrivă. Nu a existat o zi sub tricolor în care să nu dau totul pentru țara mea, chiar și în momentele cele mai grele.
Tocmai de aceea, îmi este foarte greu să renunț. Însă, vin anumite momente în viață în care, deși sufletul nu te lasă, trebuie să iei și decizii grele. Astfel, prin intermediul acestei scrisori deschise, doresc să îmi anunț retragerea de la echipa națională a României. Partida cu naționala Croației din 5 decembrie 2023 va fi ultima în care voi îmbrăca tricoul echipei naționale. Cu aceeași onoare și responsabilitate ca prima dată!
Mi-aș dori să am alături de mine și suporterii naționalei feminine la acest ultim meci, așadar vă adresez o invitație personală la partida din 5 decembrie, ora 20:00, stadion ”Arcul de Triumf”. Ar însemna enorm pentru mine să îmi fiți alături.
Mi-a fost foarte greu să iau această decizie, însă în perioada următoare îmi doresc să acord mai mult timp familiei și carierei de jucătoare la clubul cu care am contract în prezent, atât timp cât voi putea evolua la un nivel ridicat.
Doresc, desigur, să mulțumesc din tot sufletul tuturor celor care au fost alături de mine în perioada în care am făcut parte din naționala feminină, în special familiei mele, care m-a susținut permanent în îndeplinirea acestui vis.
Mulțumirile mele sunt adresate, în egală măsură, Federației Române de Fotbal, staff-ului tehnic, colegelor mele de echipă și tuturor celor angrenați la echipa națională. Dincolo de legăturile profesionale dezvoltate, am reușit să leg prietenii pe viață, să învăț și să mă autodepășesc permanent alături de oamenii care mi-au fost alături pe tot parcursul acestor ani.
Voi continua să fiu cu sufletul alături de colegele mele și de tot ce înseamnă naționala feminină a României! Mereu și pentru totdeauna. Cu dragoste și recunoștință, Laura Rus #Lala9.”

După jocul cu Croaţia, Lala îşi va continua cariera doar la echipa de club. În acest sezon, fotbalista originară din Bocşa evoluează sub culorile Farului din Constanţa.

foto: FRF

Cele mai citite

Related Articles