OPC a închis temporar cantina Colegiului Tehnic “Henri Coandă” din Timișoara

Comisarii CRPC Vest au desfăşurat miercuri, 27 martie, în urma unei reclamaţii un control amănunţit la cantina Colegiului Tehnic “Henri Coandă” din Timișoara, a transmis pentru Radio Reşiţa comisarul şef, Mihai Alin Gubandru.

Abateri constatate:

– agregate frig neigenizate cu depuneri masive de praf și cu urme de mucegai

– nu se monitorizează temperatura complet la spaţiile frig din dotare

– peretele exterior vitrat prezenta în partea de jos exfoliere de zugrăveală, iar tâmplăria din fier cornier nu a mai fost igienizată prezentând pe porțiuni extinse rugină, iar unele geamuri erau sparte ciobite și neinlocuite

– în interiorul sălii de mese și al spațiului de depozitare al materiei prime de origine animală au fost identificate, amplasate 3 capcane de rozătoare în una fiind 2 rozătoare moarte și în alta fiind identificate insecte și gândaci de bucătărie

– preparatele calde păstrate la temperaturi intre 20,8 și 40,3 grade Celsius nefiind păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 grade

– într-un spațiu frig era depozitată brânză Metro Chef la temperatura de minus 2,2 grade deoarece congelatorului ii lipsea ușița

-în lista meniu nu erau efectuate calculul declarației nutritionale

– spălătoria utilizată la spălarea feţelor de masă și protecțiile de scaun era amenajată într-o clădire total improprie, cu grad avansat de degradare, pereții fiind cu tencuiala căzută și crăpături.

Sancțiuni dispuse:

O amendă contravențională în cuantum de 3000 lei şi un avertisment.

Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:

– oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate

– oprirea definitivă de la comercializarea produselor găsite neconforme

Sursa: CRPC Vest

Cele mai citite

Related Articles