De mâine încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat

bacalaureat

După trei săptămâni de testare a competenţelor de comunicare, liceenii intră de mâine în focurile probelor scrise de la examenul de Bacalaureat , singurele care se iau în calcul la stabilirea mediei finale . 2.040 de liceeni cărăşeni  vor susţine mâine examenul la limba română, iar marţi, 39 de tineri îşi vor testa cunoştinţele la limba maternă. Miercuri are loc proba obligatorie în funcţie de profil unde s-au înscris 2.124 de absolvenţi , iar vineri proba la alegere, care va fi susţinută de 2.089 de liceeni cărăşeni.

Rezultatele se vor afişa în 7 iulie,  contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 11 iulie.

Elementul de noutate pentru sesiunile 2013 şi 2014 îl reprezintă faptul că pentru unele discipline s-au elaborat subiecte diferite. De exemplu, la proba de limba si literatura romana s-au introdus două tipuri de subiecte, a căror structură a fost concepută în funcţie de filiera urmatî de absolvenţi. In timp ce filiera teoreticî (profilul uman) şi filiera vocaţională (profilul pedagogic) au aceeaşi variantă de subiect, deoarece numărul de ore dedicat disciplinei Limba si literatura română este mai mare decât pentru celelalte specializări, filiera teoretică (profilul real), filiera tehnologică şi filiera vocaţională (toate celelalte profiluri, în afara celui pedagogic) primesc aceeaşi variantă diferită de subiect, realizată pe baza programei de examen. Menţionăm că aceste profiluri şi filiere au prevăzute, prin planul cadru, un număr mai mic de ore la disciplina Limba si literatura română. (Alina Bradaci)

Cele mai citite

Related Articles