[VIDEO-FOTO] AlerGând la pădure: sute de oameni au alergat și în acest an pe potecile din împrejurimile Reșiței

1205

Aproximativ 400 de concurenți, adulți și copii, au luat parte duminică, 21 aprilie la ediția a 5-a ediție a concursului Alergând la pădure. Participanții s-au întrecut în trei probe pentru adulți și pentru cei mai mari dintre copii, la 5, 10 și 20 km.

Și au mai fost probele copiilor, tot în număr de trei, de la sub 6 ani până 15 ani.

Au fost concurenți din mai multe județe ale țării: Caraș-Severin, Timiș, Arad, , Mehedinți, Hunedoara, Bihor, Alba, dar au fost și concurenți care s-au întors acasă din străinătate pentru a lua parte la acest concurs, devenit tradițional pentru Banatul de Munte.

Au fost și ”seniori” care s-au aventurat pe cărări de munte, pe potecile din împrejurimile Reșiței. Premierea celor mai mici dintre concurenți s-a fpcut imediat după cursele lor.

A fost o zi frumoasă de duminică, a Floriilor, în care i-am felicitat pe cei sărbătoriți astăzi, în alergare pentru sănătate și solidaritate. Nu a fost nici greu, nici ușor, dar a fost frumos și toți s-au bucurat de atomsfera creată, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.  

Câștigătorii la categoria OPEN în proba cea mai lungă de semimaraton 20 de km sunt: la feminin – Denisa Alexandra Bota și la masculin-Ionuț Maran. La finalul curselor participanții au primit medalii, iar la înscrieri kiturile de participare. Ca în fiecare an concurenții au fost așteptați la sosire cu alimente și băuturi, pentru hidratare și energizare. Apoi fiecare a fost servit cu o porție generoasă de paste servite din farfurii și cu tacâmuri comestibile.

Înainte de premierea participanților a avut loc un super concert rock susținut de trupele Red Flame și Pandora Rock, pe platoul din fața sălii polivalente. Radio România Reșița a oferit acest spectacol reșițenilor, iubitorilor de alergare, mișcare în aer liber.

A urmat festivitatea de premiere în care primii clasați la fiecare categorie au fost răsplătiți cu trofeele speciale ”Alergând la pădure” , medalii și diverse premii ce constau în echipament sportiv, produse cosmetice și apicole. Premierea a fost oficiată de multiplul campion național la automobilism, performerul reșițean, Lucien Hora.

Toți banii adunați cu acest prilej vor fi redirecționați pentru sprijinirea înființării Fundației Comunitare Banatul Montan.

Organizatorii evenimentului sunt: Asociaţia Bike Attack Reşiţa, Fundația Comunitară Banatul Montan împreună cu Primăria și Consiliul Local Reșița, în parteneriat cu autorităţi şi instituţii locale, cu sponsori, asociaţii şi persoane juridice sau fizice, care și-au adus aportul la organizarea și desfășurarea evenimentului sub forma de voluntariat.

Echipa Radio România Reșița a asigurat ambientul acestui eveniment deosebit pentru Banatul Montan, în calitate de coorganizator și partener oficial media.

Organizatorii concursului AlerGând la pădure Reșița 2019, au fost la rândul lor premiați cu aplauze și flori. Este vorba de managerul Radio Reșița, Laura Sgaverdea, Oana Borza, Laszlo Kokovici și Cătălin Gavrilă.

UPDATE – Ora 12.30


La linia de finish au început să sosească și primii alergători ai cursei de 20 km.

Și copiii au participat pe trei categorii de vârstă, însă au fost și părinți care s-au alăturat celor mici.

UPDATE – Ora 10.00

Participanții la concursul AlerGând la pădure s-au adunat în centrul civic. Cu ajutorul antrenorului Răzvan Andrei Crețu, toată lumea face încălzirea, înainte de competiție. La categoria adulți, s-au înscris peste 400 de persoane din județele Caraș Severin, Timiș, Arad, Alba, Mehedinți și Bihor. Nici copiii nu s-au lăsat mai prejos, sunt peste 100 de participanți.

Start AlerGând la pădure Reșița 2019
Start cursa 5 km Alergând la pădure Reşiţa 2019

A cincea ediție a concursului AlerGând la pădure Reșița va avea loc astăzi. Concursul de alergare montană va reuni și în acest an sute de concurenți din mai multe județele ale țării, după cum afirmă unul dintre organizatori, Laszlo Kokovics:

Primul start se va da la ora 10.00. Pe lângă cele trei probe vor avea loc și altele rezervate copiilor, care de asemenea vor concura pe categorii de vârstă.

AlerGând la pădure Reșița 2019 este concurs de alergare montană deschis atât alergătorilor profesionişti, dar mai ales celor amatori având ca obiective creşterea atractivităţii Reşiţei precum şi a proximităţilor, încurajarea unui stil de viaţă sănătos, dezvoltarea unei conştiinţe prietenoase faţă de mediul înconjurător precum şi colectarea de fonduri, prin donaţii, pentru sprijinirea înființării Fundației Comunitare Banatul Montan.

Evenimentul se va desfășura astăzi, 21 aprilie și va include 3 probe care se vor derula în cea mai mare parte pe poteci şi drumuri forestiere. Locul de plecare şi de sosire al participanţilor este centrul municipiului Reşiţa, judeţul Caraş-Severin.

Probele concursului “AlerGând la Pădure” sunt următoarele:

•        Cros “POEZIE”: +5km, având o diferenţă de nivel de aproximativ +250m/-250m, recomandat începătorilor – timp limită 2h;

•        Cros  “METAL”:+10km, având o diferenţă de aproximativ +500 m/-500 m, recomandat celor care practică în mod regulat alergarea montană  – timp limită 2h

•        Semi-maratonul Reşiţei : +20 km, având o diferenţă de nivel de aproximativ +900 m / -900 m, recomandat celor care vor să-și crească performanțele în acest sport  – timp limită 2h

•        Probe copii

Evenimentul are și în acest an o latură socială : veniturile realizate cu ocazia acestei ediții vor fi redirectionate către proiectul vizând crearea Fundației Comunitare a Banatului Montan.

La această ediție se vor percepe taxe de participare, după cum urmează :

Proba Semimaratonul Reșiței 20km Cros ”METAL” 10km Cros „POEZIE„ 5km Probe copii
Donație recomandată 60 RON 50 RON 40 RON gratuit

Toți banii vor fi redirecționați pentru crearea Fundației Comunitare a Banatului Montan.

Banii adunați de la ediții precedente ale ”AlerGand la pădure” au fost donați către Centrul pentru Educație Incluzivă Aurora Reșița și către  Fundația Humanitas Pro Deo Reșița.

Organizatorii evenimentului sunt: Asociaţia Bike Attack Reşiţa, Fundația Comunitară Banatul Montan împreună cu Primăria și Consiliul Local Reșița, în parteneriat cu autorităţi şi instituţii locale, cu sponsori, asociaţii şi persoane juridice sau fizice, care îşi aduc aportul la organizarea și desfășurarea evenimentului sub forma de voluntariat.

Radio România Reșița este coorganizator și partener oficial media al evenimentului AlerGând la pădure Reșița 2019.

sursa foto: Cristina Corocan

1 COMENTARIU

  1. Super organizare!Mă bucur că se mişcă treburile în Reşița.Bravo!La cât mai multe ediții!

Comentariile sunt închise.