poza cross prin padure

Prima ediţie a concursului Reşiţa Trail Race 2015-“Alergând la pădure”, s-a desfăşurat la Reşiţa, la iniţiativa unui grup de iubitori de mișcare în natură. Pe lângă competiţia propriu-zisă, acţiunea a avut şi scop caritabil, urmărind strângerea de fonduri destinate Centrului de Educaţie Incluzivă „Aurora” din Reşiţa. Angajaţii unei firme din municipiul de pe Bârzava au donat 500 de lei și 40 de rucsacuri cu dulciuri, iar din donațiile organizatorilor și a celorlalți participanți la cros, s-a adunat suma de 3.130 lei. Un grup de elevi ai Centrului de Educaţie Incluzivă „Aurora” Reşiţa, însoțiți de cadre didactice, au participat și ei la prima ediție a crosului ”Alergând la pădure”, organizat de Direcția Silvică a judeţului Caraș-Severin, în parteneriat cu Primăria Reșița, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și Asociația Bikeattack.

Prin intermediul unui comunicat transmis Radio România Reşiţa şi semnat de directorul Centrului “Aurora”, Dorica Botar, instituţia mulţumeşte celor care au făcut acest gest umanitar.

Concursul a avut două probe, una de 3 km şi cealaltă de 10 km, care s-au desfăşurat pe drumuri forestiere şi poteci din pădure. Startul şi sosirea au avut loc pe Stadionul “Mircea Chivu” din Valea Domanului. Pe lângă practicarea sportului de masă, organizatorii au dorit să promoveze şi platoul din Dealul Golului, unde se pot realiza diverse activităţi de recreere.

sursa foto: Centrul Aurora

(Adina Niţă)