AlerGând la Pădure 2022

Fundația Comunitară Banatul Montan din Reșița, împreună cu Primăria Municipiului Reșița anunță evenimentul anual AlerGând la Pădure, un eveniment sportiv cu strângere de fonduri din comunitatea locală. Evenimentul este la ediția numărul VIII și va avea loc în 30 octombrie 2022, începând cu ora 09:00.

AlerGând la Pădure Reșița este un concurs de alergare montană deschis atât alergătorilor profesioniști, dar mai ales celor amatori.

În 2022 AlerGând la Pădure continuă povestea începută acum 7 ani. Prin ediția de anul acesta ne propunem să finanțăm proiecte din mai multe domenii.  Proiectele susținute sunt:

  • FUN FLOW – este un proiect dedicat tinerilor și adulților din Reșița, prin care comunitatea de aici va descoperi funambulismul.
  • SĂ CUNOAȘTEM PEȘTERILE DE LÂNGĂ CASĂ – Prin intermediul proiectului, membrii comunității vor fi instruiți și implicați în cunoașterea zonelor din jurul Reșiței, identificarea peșterilor și prospectarea lor.
  • CAIET DE REȘIȚA – Este un proiect pilot care dorește să ofere o metodă interactivă de cunoaștere a orașului, atât în ce privește istoria orașului, de la clădiri de importanță arhitecturală, dar și un mic ghid de cunoaștere a faunei în zona râului Bârzava, precum și a florei din oraș.

Participanții pot alege să susțină una din cauzele înscrise în concurs, iar fondurile acumulate în urma competiției, din taxe de înscriere și donații, vor fi folosite la implementarea proiectelor câștigătoare. Toți banii strânși se întorc înapoi în comunitate, înapoi la oameni. 

Concursul din acest an are mai multe probe:

  • Cursa pentru copii, este pentru două categorii: sub 8 ani și între 9-15 ani. Înscrierea pentru acest traseu se face la fața locului în ziua evenimentului.
  • Cross Reșița: 10 km
  • Cross Reșița: 24 km
  • Maratonul: 43 km, pentru prima dată la acest eveniment

Toți alergătorii profesioniști, dar și cei amatori sunt invitați să se înscrie la eveniment. De asemenea, toți cei care doresc pot dona și susține proiectul preferat chiar dacă nu participă la probe. Mai multe detalii despre eveniment, proiecte, probe, dar și cum pot dona se găsesc pe www.alergandlapadure.ro sau pe https://www.facebook.com/alergandlapadure

Fundația Comunitară Banatul Montan este o organizație independentă, apolitică, transparentă și sustenabilă ce vine în întâmpinarea nevoilor comunității din zona Banatului Montan. Obiectivul Fundației Comunitare Banatul Montan este acela de a mobiliza resurse din interiorul comunității pentru a susține cauze care răspund nevoilor identificate și care pot produce schimbări pozitive pentru comunitatea locală. Mai multe detalii despre actitivtatea fundației sunt disponibilie pe: www.fundatiacomunitarabanatulmontan.ro și www.facebook.com/FCBanatulmontan.

De același autor

Related Articles