Infirmiera de la Spitalul Municipal Caransebeş sub control judiciar! Ancheta continuă

Infirmiera de la Spitalul Municipal din Caransebeş a fost pusă sub control judiciar, după ce le-ar fi cerut bani unor persoane pentru a le facilita angajarea în cadrul unităţii medicale.

“Prin Ordonanţa din data de 15.01.2019 PTCS a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de 3 persoane pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prev. şi ped. de art. 291 alin. (1) din C. pen. cu aplic. art. 35 alin. (1) din C. pen. (trei acte materiale), respectiv pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, faptă prev. şi ped. de art. 292 alin. (1) din C. pen.” arată Parchetul Caraş-Sverin.

Conform anchetatorilor aceasta a pretins şi primit de la un număr de 3 persoane sume de bani cuprinse între 1000 şi 3500 de euro în schimbul exercitării influenţei asupra unor angajaţi importanţi din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş pentru ca aceştia din urmă să îşi exercite defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia concursurilor organizate pentru posturile de infirmier sau asistenţi, astfel încât persoanele în cauză să fie încadrate pe posturile respective.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul IPJ Caraş-Severin Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi al Direcţiei Generale Anticorupţie Caraş-Severin.

În continuare se fac ample cercetări, iar urmărirea penală are caracter nepublic.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles